Ana Sayfa / Genel / İstanbul deprem büyüklüğü 19 Haziran

İstanbul deprem büyüklüğü 19 Haziran

İstanbul’da deprem büyüklüğü merkez üssü neresi. Deprem İstanbul’u salladı. İstanbul’da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Kartal olarak açıklanırken, AFAD verilerine göre depremin derinliği 7 km olarak belirlendi. Son depremler hakkındaki tüm bilgiler Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından paylaşılmaya devam ediyor.

Deprem İstanbul büyüklüğü, merkez üssü neresi bilgisi. İstanbul Anadolu Yakası deprem büyüklüğü. AFAD verilerine göre saat 15:07’de İstanbul’un Kartal ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlara kısa süreli panik ve korku yaşatan deprem yerin 7 kilometre derinliğinde yaşandı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.2 olarak açıklarken merkez üssünün Sultanbeyli olduğunu duyurdu.

İSTANBUL VALİSİ’NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi, sosyal medya hesabından deprem ile ilgili yaptığı açıklamada, “AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre; bugün saat 15.07’de #Kartal ilçemiz Yakacık Çarşı Mahallesi civarında 3.9 büyüklüğünde bir #deprem meydana gelmiştir. Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İlimize geçmiş olsun.” dedi.

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER

İSTANBUL DEPREMİ SONRASI AÇIKLAMALAR

VALİ YERLİKAYA’DAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: “(İstanbul’daki deprem) Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır.”

Kedi doğum yaptı fakat veteriner yavrularının kedi olmadığını farketti ve polisi aradı

Bu fil 11 saat kazdıktan sonra herkesi şaşırtan bir şeyi gün yüzüne çıkarttı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı İstanbul’daki depremin ardından yaptığı ilk açıklamada “İstanbul’da saat 15.07’de 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. An itibariyle olumsuz her hangi bir ihbar ulaşmadı. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

UZMANDAN İLK YORUM!

Deprem uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Güngör:

Tabi ki fay çözümlemesine bakmak lazım. İstanbul’da her an her yerde bir deprem olabilir. Aslında büyük bir deprem değildi ama deprem İstanbul’da ara sıra kendini hatırlatıyor. Benimle iyi geçinmezseniz ‘Bir gün başınıza çok büyük bir bela getireceğim’ diyor.

Büyük ve küçük bu fay zonunda bir çok deprem olabilir. Bunun anlamı nedir bunu söylemek 3.9’luk bir depreme bir anlam yüklemek hiç doğru değil. Biz Marmara’nın bir yerinde deprem olacağının hiç aklınızdan çıkarmayın.

Birisi kalkıp da bu depremden sonra büyük bir deprem gelebilir mi belki gelebilir ama bu deprem büyük depremin öncüsüdür demek yanlıştır. Doğru olan bir şey var ki ben buradayım doğa hareket halinde eğer siz de burada kalmak istiyorsanız lütfen beni dikkate alın. İstanbul’u nasıl depremin etkisinden kurtarabiliriz bizim en büyük önceliğimiz o olmalı.

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan:

Şu an ben Heybeliada’dayım şahsen ben hissetmedim. Uluslararası merkezlerde depremin şiddeti 4.1 olarak açıkladı. İlk belirlemelere göre yeri konusunda bazı farklılar olabilir. Genellikle Marmara Bölgesi’nde İstanbul’un güneyinde Kuzey Anadolu Marmara fayı üzerinde biz zaman zaman hissedilen depremleri yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda Kartal merkezli 4 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı. İstanbul’u tehdit eden ana fay bütün hesaplar bunun üzerine yapılıyor. Ancak bu faya bağlı olan ikincil faylarda var.

İlginizi Çekebilir

“Bahçeli, AKP’ye rest çekemez”

Devlet Bahçeli’nin, dünya yıkılsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rest çekemeyeceği AKP ile asla yolunu ayırmayacağı öne sürüldü. …

Sınırsız Hosting