Ana Sayfa / Gündem / İstanbul son seçim anketi, kim önde

İstanbul son seçim anketi, kim önde

İBB Başkanlık yarışı ve son anketler. İstanbul’da anketlerde kim önde İmamoğlu mu yoksa Kurum mu belli oldu. Ekrem İmamoğlu tüm anketlerde Murat Kurum’a fark atıyor, ilerleyen süreçte Murat Kurum’un adaylıktan çekilmesi bile gündeme gelebilir.

İstanbul seçim anketi kim önde. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi aday önde görünüyor anketlerde açıklandı. Son İstanbul seçim anketi Murat Kurum’u yarıştan iyice düşürecek türden. Yerel seçimler için süre daralıyor. İstanbul için; CHP, AKP, DEM Parti, İYİ Parti Yeniden Refah Partisi… gibi siyasi partiler adaylarını açıkladı. Peki geçen seçimlerin en başarılı ilk üç anket firması şu ana kadar İstanbul seçimleri için ne söyledi?

Yerel seçimlere son 49 gün kaldı. Siyasi partiler de bu süreçte seçim çalışmalarına hız verirken seçim anketlerinde ise hareketlilik başladı. 31 Mart seçimlerinin nefes kesen seçimi İstanbul’da yaşanması bekleniyor.
Yarışın büyük oranda CHP’nin adayı mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum arasında geçmesi bekleniyor.

Peki geçen seçimlerin en başarılı ilk üç anket firması şu ana kadar İstanbul seçimleri için ne söyledi?
SONAR: İmamoğlu önde
İstanbul seçimlerine ilişkin son anket SONAR’dan geldi. Hakan Bayrakçı’nın sahibi olduğu SONAR Araştırma’nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin son anketinin sonuçları paylaşıldı.

Ankette katılımcılara “Önümüzdeki mart ayında yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vermeyi düşünüyorsunuz?” sorusu yöneltildi. Kararsızların orantısal olarak dağıtıldığı ankette İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 41.1 puan ile ilk sırada yer aldı.
AKP’nin adayı Murat Kurum 40.6 ile İmamoğlu’nun ardından ikinci sırada yer aldı.
Başak Demirtaş’ın aday olmayacağını açıklamasından önce yapılan ankette, DEM Parti adayı olarak Demirtaş gösterildi. Başak Demirtaş’ın oyu 6.5 puan olarak görüldü. İyi Parti’nin adayı Buğra Kavuncu’nun oyu 4.3 puan olurken, Yeniden Refah Partisi adayının oyu 2.1 puan oldu.

Optimar anketinde de İmamoğlu birinci
AKP’ye yakınlığıyla bilinen Optimar Araştırma’nın son anketinde de Ekrem İmamoğlu önde çıkmıştı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “İstanbul’da İmamoğlu ve Kurum nefes nefese” başlıklı yazısında İstanbul seçimleriyle ilgili Hilmi Daşdemir’in sahibi olduğu Optimar’ın son anketinin verilerini paylaşmıştı.
“Ekrem İmamoğlu’na oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 39.1 olurken, “Murat Kurum” diyenlerin oranı yüzde 37.7 çıktı. “İmamoğlu’na oy vermem” diyenler yüzde 47 olurken, “Murat Kurum” için bu oran yüzde 47.4.
“İyi Parti adayı Buğra Kavuncu’ya oy verebilirim” diyenlerin oranı yüzde 5 çıkarken, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu diyenler yüzde 4 oldu. Saadet Partisi adayı Birol Aydın yüzde 3 alırken bağımsız aday Taylan Yıldız diyenlerin oranı ise yüzde 2 çıktı.
BETİMAR’dan henüz bir çalışma yok
Son olarak geçen seçimin en başarılı anket firması olan BETİMAR’dan henüz İstanbul seçimlerine ilişkin bir çalışma gelmedi. BETİMAR Başkanı Gürkan Duman, aralık ayında katıldığı bir TV programında ise AKP tarafından açıklanması beklenen üç ismin de Ekrem İmamoğlu’nun önünde olduğunu söylemişti. Aralık ayında kulislerde AKP’nin adaylığı için Murat Kurum, Mehmet Tevfik Göksu ve Ali Yerlikaya isimleri geçiyordu.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting