Ana Sayfa / Gündem / İstanbul sular altında

İstanbul sular altında

Son dakika İstanbul hava durumu bugün yine uyarı var. İstanbul’da yağmur birçok yerde su baskınına neden oldu. Son İstanbul hava tahmini pazar günü için AFAD uyarısı geldi.

İstanbul 190 temmuz hava durumu ve yağmur uyarısı. İstanbul’da gök yarıldı şimşekler geceyi aydınlattı yıldırımlar yıktı geçti. Dün İstanbul’da birçok su baskınına sebebiyet veren şiddetli yağışın ardından AFAD’dan yeni bir uyarı geldi. Açıklamada İstanbul dahil 7 il için sel, su baskını, yıldırım riskine karşı tedbirli olması istenirken AFAD ekiplerinin de teyakkuza geçtiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı tahmin doğrultusunda dün yurdun büyük bir bölümünü sağanak yağış esir aldı. Bu durumun devam edeceği belirtilirken son olarak AFAD’dan da açıklama geldi.

AFAD’ın İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Balıkesir, Zonguldak ve Bursa’da çok kuvvetli yağış beklendiğini belirttiği açıklaması şu şekilde:

“Meteorolojiden alınan bilgilere göre, bugün ilk saatlerden itibaren, İstanbul’un kuzey kesimleri ve Anadolu Yakası’nda; Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevrelerinde; Balıkesir’in kuzey, Zonguldak ve Bursa’nın batı kesimlerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bursa ve Balıkesir il AFAD müdürlüklerimiz teyakkuza geçirildi. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

İSTANBUL’DA ŞİMEKLİ GECE

Kurban Bayramı’nın birinci gününün gecesi İstanbullular için uzun süre unutulmayacak gibi görünüyor. Megakentte yağışlı hava etkili olurken, peş peşe çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirdi. Gökyüzünün şimşeklerle aydınlandığı kentte yaşayanlar olağanüstü gece için sosyal medyadan ‘korku filmi sahnesi gibi’ yorumunu yaparken sabah kadar 7 bin şimşek çaktığı tespit edildi.

12.jpg

İŞTE İSTANBUL’DA SABAHA KADAR ÇAKAN ŞİMŞEK SAYISI

Havaforum’un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, İstanbul’da saat 05.15 itibarıyla çakan şimşek sayısı 7 bin olarak kayıtlara geçti. Ayrıca, “Uzun süre unutulmayacak bir gece yaşanıyor… ” ifadesinin kullanıldığı paylaşımda megakenti aydınlatan şimşeklere dair bir “şimşek haritası”na da yer verildi.

İlginizi Çekebilir

Müsavat Dervişoğlu neci, nereli, yaşı?

Müsavat Dervişoğlu aslen nereli, kç doğumlu, eğitimi ve siyasi kariyeri nasıl bilgisi. İP Genel Başkanı …

Sınırsız Hosting