Ana Sayfa / İlginç / istanbul susuz kalabilir

istanbul susuz kalabilir

İstanbul barajları kuruyor. Küresel iklim değişikliği nedeniyle İstanbul’un 10 barajındaki su seviyesi yüzde 50’nin altına indi. Alibeyköy Barajı, doluluk oranı olarak en çok düşüş yaşanan barajlardan biri olarak kayda geçti. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, su kullanımı ile ilgili 21 maddelik tasarruf çağrısında bulundu.

İstanbul susuzluk tehlikeli altında.

Beklenen sonbahar yağışları yağmayınca İstanbul’un barajları alarm vermeye başladı. İstanbul’u besleyen 10 barajdaki su seviyesi toplam 40,02’ye düştü. Düşüş nedeniyle İSKİ’den vatandaşlara tasarruf çağrısı geldi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 3 Kasım itibarıyla 10 barajdaki toplam su seviyesinin yüzde 40,02 olduğunu açıkladı. Alibeyköy Barajı, doluluk oranlarında en çok düşüş yaşanan barajlardan oldu.

İSKİ’nin verilerine göre Alibeyköy Barajı’nda su seviyesi yüzde 23,25, Büyükçekmece’de yüzde 46,82, Darlık’ta 42,05, Elmalı’da yüzde 43,75, Istrancalar’da yüzde 27,8, Kazandere’de 27,79, Ömerli’de yüzde 43,17, Pabuçdere’de yüzde 4,47, Sazlıdere’de yüzde 44,17, Terkos’ta ise yüzde 43,5 oldu.

İSKİ’DEN 21 MADDELİK TASARRUF ÇAĞRISI

Düşüşün ardından İSKİ’den önemli bir uyarı da geldi. İSKİ, su kullanımına ilişkin 21 maddelik bir metin paylaşarak tasarruf çağrısı yaptı. Gereksiz harcanan su miktarının en aza indirilmesi, akıtan muslukların tamir edilmesi, banyoda geçirilen sürenin bir dakikaya indirilmesi gibi önerilerin yer aldığı açıklamada, şöyle denildi:

“İstanbul’da kısa vadede bir susuzluk problemi yaşanması öngörülmemekle birlikte barajların doluluk oranı ne olursa olsun, küresel iklim değişikliğinin etkilerinden korunabilmek adına su tasarrufunda bulunmak gerekiyor.”

İlginizi Çekebilir

Benekli kaplumbağa koruma altında

Düzce’de benekli kaplumbağalar koruma altına alındı. Düzce ve çevresindeki yaban hayvanları. Doğa Koruma ve Milli …

Sınırsız Hosting