Ana Sayfa / Ekonomi / İstanbul yeni Havalimanı uçuşlar durduruldu

İstanbul yeni Havalimanı uçuşlar durduruldu

SON DAKİKA İstanbul yeni havalimanı tüm uçuşlar kar nedeniyle durduruldu. İstanbul’da yoğun kar nedeniyle tüm uçuşlar iptal. THY’nin İstanbul Yeni Havalimanı 24 Ocakları durduruldu. daha önceki bilgilerde Türk Hava Yolları(THY), olumsuz hava şartları nedeniyle bugün İstanbul Havalimanı’ndan gerçekleştirmesi planlanan toplam 52 iç ve dış hat seferinin iptal edildiğini duyurmuştu. İstanbul Havalimanı’nda yoğun kar yağışı nedeniyle iniş ve kalkışlar 1 saatliğine durduruldu.

İstanbul Havalimanı tüm uçuşlar iptal, uçuşlar durduruldu. 24 Ocak İstanbul Yeni Havalimanı uçuşlar kar nedeniyle durduruldu. İstanbul Havalimanı’nda yoğun kar yağışı nedeniyle iniş ve kalkışlar 1 saatliğine durduruldu.

GÜNDÜZ 52 SEFER İPTAL OLMUŞTU

Meteoroloji’nin tahminleri doğrultusunda üç gün önce İstanbul’da başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle hava ulaşımı da durumdan etkileniyor. Bu kapsamda Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı’ndan bugün gerçekleştirmesi planlanan bazı iç ve dış hat seferleri de iptal oldu.

52 İÇ VE DIŞ HAT SEFERİ İPTAL OLDU

Konuya ilişkin sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Hava koşullarının operasyonlarımıza olumsuz etkisini en aza indirmek amacıyla tedbirler almaya devam ediyoruz. 24 Ocak tarihli, İstanbul Havalimanı kalkışlı ve varışlı toplam 52 seferimiz iptal edilmiştir. Uçuş durumunuzu web sitemizde sorgulayabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

AFAD DIŞARIYA ÇIKMAYIN DEDİ

AFAD tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde yaşanan aşırı kar yağışları nedeniyle kapalı bulunan yolların açılması ve vatandaşlara yardım ulaştırılması için AFAD koordinasyonunda Karayolları, Emniyet, Jandarma, 112, belediye, İl Özel İdare, Türk Kızılay, UMKE ve STK ekiplerinin çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi. Vatandaşların zorunlu olmadıkça yola çıkmaması istenen açıklamada, “Gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ilgili çalışma gruplarından toplamda 72 bin 81 personel, 33 bin 450 araç, makine ve teçhizat görevlendirilmiştir.

Düzce, Bolu, Sakarya, Aksaray, Şanlıurfa, Erzincan ve Sivas’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 bin 750 vatandaşımız yurtlarda misafir edilmiştir. Yurt genelinde 4 bin 603 kişinin mahsur kaldığı yerden alınarak güvenli bölgelere sevki sağlanmıştır. Bin 340 sıcak yemek, 32 bin 95 içecek, 15 bin 480 kumanya ve 20 bin 680 ikramlık dağıtımı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın meteorolojik uyarıları takip ederek, bu uyarılar doğrultusunda zorunlu olmadıkça yola çıkmaması önem taşımaktadır. Olumsuz hava koşullarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

İlginizi Çekebilir

FED yeni faiz kararı

FED son faiz kararı açıklandı. FED faizi sabit tuttu. FED kararı sonrası dolar ve para …

Sınırsız Hosting