Ana Sayfa / Genel / İstanbul yeni köprü ücretleri 1 Ocak 2017

İstanbul yeni köprü ücretleri 1 Ocak 2017

Arabalar köprülerden 7 liraya geçecek. Yeni köprü geçiş ücretleri arabalar ve diğer araçlar için 1 Ocak 2017. İstanbul’da köprü ücretleri zamlandı işte arabaların yeni geçiş zamlı ücreti bilgileri.  Son otoyol ve köprü ücretleri ve tarifeleri 1 Ocak 2017. Yarından itibaren 1 Ocak 2017 köprülerden ve otoyollardan geçiş ücreti listesi. Otoyolda otomobil için en yakın mesafe ücretinin 2,25 lira, en uzak mesafe ücretinin 20 lira, boğaz köprüleri otomobil geçiş ücretinin ise 7 lira olarak belirlendi.

Yeni zamlı boğaz köprülerinden arabaların geçiş fiyatı 1 Ocak 2017. 1 Ocak 2017 boğaz köprülerinden ve otoyoldan geçecek arabalar için zamlı fiyat tarifesi. Otomobiller boğaz köprülerinden 7 liraya geçecek. Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretlerinin 1 Ocak 2017 saat 00.00’dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlendiği belirtildi.

YENİ BOĞAZ KÖPRÜLERİ VE OTOYOL ÜCRETLERİ ZAMLI FİYAT 1 OCAK 2017
Köprülerden geçiş fiyatı arttı araçlar için. Birinci ve ikinci boğaz köprüsünden otomobiller artık 7 liraya geçecek 1 Ocak’tan itibaren. Boğaz köprülerinde bakım onarım yapılması, işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar ile bakım-işletme maliyetlerindeki yükselmeler ve 2017 yılı tahmini ÜFE oranı da göz önüne alınarak duyulan gereklilik üzerine ücretli hizmet veren otoyollarda 3 Ocak 2016 tarihinden beri uygulanmakta olan geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme yapıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

HANGİ KÖPRÜ KAÇ LİRA OLDU SON ZAMLA?

“Otoyol geçiş ücretleri ortalama yüzde 15, boğaz köprüleri geçiş ücretleri ise ortalama yüzde 48 artırıldı. Motosikletler altıncı sınıf HGS abonesi olması şartı ile birinci sınıf ücretin yarısı ile otoyol ve boğaz köprüsü ücret toplama istasyonlarından geçiş yapmaya devam edecektir. Buna göre, otoyollarda otomobil için en yakın mesafe ücreti 2,25 lira, en uzak mesafe ücreti 20 lira, boğaz köprüleri otomobil geçiş ücreti ise 7 lira olarak belirlendi.”

Açıklamada, Yap-İşlet-Devret uygulama sözleşmesi gereği İstanbul Kuzey Çevre Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretlerinin ortalama yüzde 20 artırıldığı bildirildi. Yavuz Sultan Selim Köprüsünde otomobil geçiş ücretinin 11,95 lira olarak belirlendiği kaydedildi.

Gebze – Orhangazi Otoyolu geçiş ücretlerinin ortalama yüzde 20 artırıldığı, Osman Gazi Köprüsü geçiş ücretinin ise yüzde 26 indirildiği belirtilen açıklamada, Osman Gazi Köprüsü’nün otomobil geçiş ücretinin 65,65 lira olarak tespit edildiği kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting