Ana Sayfa / İlginç / İstanbul’da motosikletlere 1 günlük yasak

İstanbul’da motosikletlere 1 günlük yasak

30 kasım Salı İstanbul’da motosiklet ve scooter kullanımı yasaklandı. İstanbul’da fırtına nedeniyle moto kuryelere yasak geldi yarın saat 18’e kadar. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentteki lodos ve fırtına nedeniyle yarın 18.00’e kadar motokuryelik yapılmayacağını, motosiklet ve elektrikli scooterların kullanılmayacağını duyurdu.

İstanbul moto kurye ve motosikletlere 1 günlük yasak geldi 30 kasım salı. İstanbul’da saatteki hızı 130 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle motokuryelik yapılması durduruldu. Ayrıca, kentte yarın 18.00’e kadar motosiklet ve elektrikli scooterlar kullanılmayacak.

Alınan kararları İstanbul Valisi Ali Yerlikaya duyurdu. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

* İstanbul’da hayatı olumsuz yönde etkileyen lodos fırtınası nedeniyle; motosiklet kazalarının önlenmesi, trafik seyir ve can güvenliğinin korunması açısından Valiliğimizce alınan karar uyarınca;

* Bugün saat 23.00’den yarın saat 18.00’e kadar; başta motokuryelik hizmeti yapan araçlar olmak üzere, motosiklet ve elektrikli scooter araçlarının trafiğe çıkmalarına müsaade edilmeyecektir.

* Bu karar; özellikle yaz kış demeden büyük bir özveriyle çalışarak, hayatımızı kolaylaştıran motokuryelerimizin can ve mal güvenliklerini korumak amacıyla alınmıştır.

* Bu araçları kullanan hemşehrilerimizin alınan karara hassasiyetle uymaları büyük önem arz etmektedir.

İMAMOĞLU: KARAR İÇİN TEŞEKKÜRLER

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, valiliğin aldığı kararla ilgili yaptığı paylaşımda “Bu karar için teşekkürler Sayın Valim” ifadelerini kullandı.

Marmara Bölgesi’nde etkili olan ve İstanbul’da saatteki hızı 130 kilometre olarak ölçülen kuvvetli lodos trafikteki sürücülere zor anlar yaşatıyor.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Fırtınaya rağmen motokuryelik görevlerini devam ettiren ve sipariş yetiştirmeye çalışan işçiler için sosyal medyada ‘Sipariş verme’ kampanyası başlatıldı. Söz konusu kampanyaya ünlü şirketlerden destek istendi.

Özellikle İstanbul’daki köprülerden geçiş yapan motokuryeler, fırtınanın etkisiyle daha sert bir şekilde karşılaşıyor. İETT otobüsleri ve bazı ticari araçların, araçlarını motorların yanında ilerleterek fırtınaya karşı kendilerini siper ettikleri birçok görüntü sosyal medyada gündem oldu.

“2 GÜN SİPARİŞ VERMEYİN”

Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) sözcüsü Kubilay Çelik, “Lodos, fırtına uyarısına rağmen hiçbir taşımacılık şirketi önlem almadı. Ünlü şirketlerin çoğu hiçbir önlem almadı. İnsanın canıyla oynuyorlar. Suç işliyorsunuz” dedi. Çelik, vatandaşa ise “Lütfen 2 gün boyunca sipariş vermeyin, yemeğini kendiniz yapın” çağrısında bulundu.

SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da kampanyaya destek vererek, “İstanbul’da çok şiddetli seyreden fırtına’ya karşı çok acil olmadıkça sipariş vererek kuryelerin hayatının tehlikeye atmayalım. Motokuryeler paket değil, can taşıyor” dedi.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, ‘Sipariş verme’ kampanyasına destek vererek, “Kuryelerin can güvenliği için online siparişlere ara verelim!” dedi.

İETT OTOBÜSLERİ SİPER OLDU

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İETT otobüslerinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde motokuryelere siper olduğu görüntüleri paylaşarak, “Evet zor şartlarda çalışıyorlar, yağışlı havalar da cabası. Bugün birçok otobüsümüz motokuryelere köprüde rüzgardan etkilenmemeleri için eşlik etti. İETT şoförlerimizi bu düşünceli tavırlarından dolayı kutluyoruz” dedi.

DURDURMA KARARI ALDILAR

Getir, fırtına nedeniyle motosikletli teslimat hizmetlerini durdurduğunu açıkladı. Getir’den yapılan açıklamada, “Fırtına nedeniyle yollar motokuryelerimiz için tehlikeli. Şu anda İstanbul’daki bütün motosikletli teslimat hizmetlerimizi durdurduk, sadece araçlarımızla sınırlı hizmet verebiliyoruz. Hava muhalefeti sebebiyle diğer illerde etkilenen bölgelerde de hizmetimıze ara verdik. Motokuryelerimizin güvenliği için aldığımız bu önlem dolayısıyla siparişlerinizde yaşanabilecek gecikme ve iptaller için anlayışınız’ rica ediyoruz” denildi.

İlginizi Çekebilir

Arda Güler Bayern Münih yolunda

Bayern Münih, Arda Güler’i alıyor. Real Madrid başkanı, Arda Güler’i Bayern Münih’e satma kararı adı. …

Sınırsız Hosting