Ana Sayfa / Gündem / İstanbul’da sel vuran ilçeler

İstanbul’da sel vuran ilçeler

İstanbul selden etkilenen ilçeler. Başakşehir ve Arnavutköy’de sel felaketi yaşandı. İstanbul’da Meteoroloji’nin uyarısının ardından başlayan sağanak yağış hayatı felç etti. Arnavutköy’de yollar göle döndü, köprü altları suyla dolunca araçlar ilerleyemedi. Başakşehir’de metro istasyonunu su bastı, vatandaşlar zor anlar yaşadı. AFAD’da bin 150 su baskını ihbarı yapılırken; İstanbul Valisi Davut Gül, “Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim” ifadelerini kullandı.

İstanbul sağanak yağışa teslim oldu. Arnavutköy ve Başakşehir sular altında 150’de fazla su baskını var. Meteoroloji’nin uyarısından sonra başta Arnavutköy ve Başakşehir olmak üzere İstanbul’da şiddetli yağış etkili oluyor. Yağış nedeniyle yollar ve köprü altları suyla doldu. Göle dönen yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, Başakşehir’de metro istasyonunu su bastı. İstanbul Valisi Davut Gül, “Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim” diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. İstanbul Valiliği’nden gelen açıklamada, “Şu ana kadar AFAD’a 1150 su baskını ihbarı yapıldı. Can kaybı ve yaralanma yok.” denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’un kuzeyi için yaptığı uyarıdan sonra megakentte yağış başladı. Arnavutköy’de sağanak yağış etkili oldu. Akşam saatlerinde başlayan yağmur giderek şiddetini arttırdı.

Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle dönerken sürücüler ve vatandaşlar zorluk yaşadı. Köprü altları suyla doldu, araçlar ve vatandaşlar uzun süre ilerleyemedi.

İstanbul'da sağanak yağış hayatı felç etti! Arnavutköy ve Başakşehir'de su baskınları yaşanıyor

Arnavutköy’de etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü, evleri ve marketleri su bastı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Vatandaşlar zor anlar yaşarken kendi imkanlarıyla suları temizlemeye çalıştığı anlar cep telefonu kameralarıyla anbean kaydedildi.

İstanbul'da sağanak yağış hayatı felç etti! Arnavutköy ve Başakşehir'de su baskınları yaşanıyor

Başakşehir’de yollarda sel sularına kapılan araçlar sürüklendi, metro istasyonunu su bastı. Vatandaşlar büyük zorluk yaşadı. Kirazlı-Kayaşehir metro hattında 3 istasyon kapatıldı.

İstanbul'da sağanak yağış hayatı felç etti! Arnavutköy ve Başakşehir'de su baskınları yaşanıyor

Başakşehir’de Millet Kıraathanesi’ni su bastı. Sosyal medyada vatandaşlar tarafından paylaşılan görüntülerde, Başakşehir Millet Kıraathanesi’nin sele teslim olduğu görüldü. Kıraathanede mahsur kalan çoğu genç çok sayıda kişi ise, bele kadar gelen sel suları nedeniyle zor anlar yaşadı.

İstanbul'da sağanak yağış hayatı felç etti! Arnavutköy ve Başakşehir'de su baskınları yaşanıyor

İstanbul Valiliği’nden gelen açıklamada, “Şu ana kadar AFAD’a 1150 su baskını ihbarı yapıldı. Can kaybı ve yaralanma yok.” denildi.

İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul’umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim.”

İstanbul sağanak yağışa teslim! Arnavutköy'de caddeler adeta göle döndü

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı açıklamada, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. İmamoğlu, şunları söyledi: “Şu an özellikle Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy’de metrekareye düşen yağış 70kg’ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız.”

İstanbul Arnavutköy'de Sağanak Yağış: Caddeler Göle Döndü

İlginizi Çekebilir

Korhan Berzeg gizemi çözüldü

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’i yaban hayvanları parçalamış. Kayıp ekonomist gizemi çözüldü. Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil …

Sınırsız Hosting