Ana Sayfa / Ekonomi / İstanbul’da ticari taksi terörü

İstanbul’da ticari taksi terörü

Ticari taksiler İstanbul’da adeta çete gibi, terör örgütü gibi davranıyor. Kısa mesafe yolcu almayan, turisti kazıklayan taksiciler türedi. Dürüst işini namusuyla, parasını helal yolla kazanmaya çalışan taksici esnafı da bu asalaklardan şikayetçi. Gelen son dakika haberine göre, İstanbullular, ‘yolumun üstü değil, değişim saati, yemeğe gidiyorum, karşının taksisiyiz’ gibi bahanelerle taksiye alınmadıklarından şikayet ediyor. Yabancı turistler ise ücret pazarlığı yapmadan taksiye binmiyor. Taksiciler de plaka sahiplerinin önüne gelene araç verdiği için kaos yaşandığını söylüyor.

Ticari taksiler İstanbul’da isyan ettirmeye devam ediyor. kısa mesafe yolcu almayan, turisti kazıklayan, 2 kilometrelik yolu 10 kilometre dolaştıran kazandığı paranın helal mi haram mı olduğunu düşünmeyen bazı taksiciler, dürüst namuslu taksicilerin de ekmeğiyle oynuyor mesleğin adını kötüye çıkarıyor.

İstanbul’un en fazla turist çeken mekanlarından olan Taksim’deki otellerde kalan turistler, taksi şoförleriyle ücret konuşmadan taksiye binmiyor.

İçinde bebeklerinin bulunduğu iki çocuk arabasıyla bir alışveriş merkezine gitmek isteyen turist çiftin, taksilerle pazarlığı DHA kamerasına takıldı. Turist çift, taksi şoförlerine gidecekleri yeri söyleyip ücret konusunda anlaşma yapmaya çalıştı.

Elindeki parayı göstererek pazarlık yapan çift, birçok taksiciyle konuşmak zorunda kalarak taksiye uzun süre binemedi. Turist çift, taksicilerin gidecekleri yer için 120 TL istediklerini, ancak otel görevlilerinin sadece 60 TL vermeleri gerektiği yönünde uyarıda bulunduklarını belirterek ücreti pahalı bulduklarını söyledi.

Mecidiyeköy’de yaşayan Oya Dereci, “Oldukça sıkıntı yaşıyoruz. Taksi şoförleri almıyorlar, gideceğin yönü soruyorlar. Biniyorsun taksiye mesela 17 lira tutuyor, 20 lira veriyorsun adam sana para üstü vermiyor gibi şeyler çok yaşanıyor son dönemlerde.

Olabildiğince toplu taşımayı daha çok tercih ediyoruz. Zor durumda kalsam bile binmiyorum diyebilirim” dedi. Bir keresinde de taksinin havalimanına gideceğini zannederek durduğunu belirten Dereci, “Havalimanına gitmeyeceğimi öğrenince gideceği mesafe de 15 dakikalık bir mesafeydi, beni almadı. Almıyoruz dedi. Taksilere binmiyorum. Çok net” diye konuştu

Taksicilerin genellikle yolcu olarak turistleri tercih ettiklerini söyleyen Fikret Aslan ise “Onlar varken onları seçiyorlardı. Bizi almıyorlardı. Biraz daha fazla para almak için. Kısa mesafeyi almak istemiyorlar. Mesela ben şuradan Osmanbey’e gitmek istiyorum, almıyorlar, havalimanına götürmek istiyorlar. Ben de şimdi Osmanbey yerine havalimanına gitmek istemiyorum” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Uçak biletlerine zam

Uçak biletleri zamlandı. THY yurtiçi uçak bilet fiyatları. Yurtdışı en ucuz uçak biletleri. İç hatlar …

Sınırsız Hosting