Ana Sayfa / Genel / İstanbul’da yurtlara yüzde 100 zam

İstanbul’da yurtlara yüzde 100 zam

İstanbul’da öğrencileri kahreden haber yurt ücretleri yüzde 100 zamlandı. En düşük üniversite yurdu aylık 4 bin 500 lira oldu İstanbul’da. İstanbul’dan öğrenciler kaçmak için çare arıyor. Ülke yangın yeri fiyatlar artık zam tutmuyor.

Yurt ücretlerine zam geldi İstanbul’da. İstanbul’da en ucuz öğrenci yurdu bile artık aylık 4 bin 500 lira oldu. Yüksek kiralar nedeniyle yurtlara yönelen öğrenciler yüzde 100 zamlı fiyatlarla karşılaşıyor. İstanbul’da aylık en düşük yurt ücreti 4.500 liradan 12.500 liraya kadar çıkıyor. İşletmeciler ise yüzde 100 zammın bile maliyetleri karşılamadığını söylüyor.

Ev kiralarındaki artıştan dolayı yurtlara yönelen öğrenciler yüzde 100 zamlı fiyatlarla karşı karşıya. İstanbul’da aylık en düşük yurt ücreti 4.500 liradan 12.500 liraya kadar yükseliyor. İşletmeciler ise yükselen enflasyon, enerji ve personel maliyetlerini gerekçe göstererek yüzde 100 zammın yeterli olmadığını ve hatta enflasyondan korunmak adına bazı kalemlerde de kısıtlamaya gidebileceklerini belirtiyor.

Bloomberg HT’den Cemre Nur Karaca’nın haberine göre İstanbul aylık öğrenci abonman ücreti 78 TL olarak alınıyor. Gıda masrafları yaklaşık aylık 2 bin TL – 3 Bin TL, eğitim ve sosyal aktiviteleri dahil edildiğinde bir öğrencinin İstanbul’da konaklama dahil aylık masrafı yaklaşık 7.500 TL’yi buluyor. Duruma göre bu oran daha da yukarı çıkabiliyor.

PANDEMİ NEDENİYLE ZOR ZAMANLAR GEÇİRDİK

yurtlarfiyatlar.com’un Kurucusu Tuğrul ARSLAN 2 yıldır pandemi nedeniyle yurt işletmecilerinin çok zor zamanlar geçirdiğini ve hatta sektörde kapanmaların da arttığını söyledi. Arslan, yurt işletmecilerinin enflasyondan korunmak adına 2022-2023 sezon fiyatlarını özellikle açıklamadıklarını, Nisan ayında verilen fiyatların bile yüzde 40-50 zamlı olduğunu söyledi.

YÜZDE 100 ZAM BİLE MALİYETLERİ KARŞILAYACAK DURUMDA DEĞİL

Haziran ayı itibariyle yurt fiyatlarında yüzde yüz oranında zam yaşanacağını söyleyen Tuğrul Arslan, “Yurtların giderleri enflasyonla beraber aynı oranda artmış vaziyette. Özellikle kira oranlarında yüzde 100’den fazla artış var. Buna personel giderleri, enerji, gıda, lojistik ve temizlik maliyetlerini de eklersek aslında yüzde 100’lük zam bile yurt maliyetlerini karşılayacak durumda değil” dedi.

İlginizi Çekebilir

Belediye başkanından çalışanına taciz

Belediye başkanı 25 yaşındaki bayan çalışanına makam odasında cinsel tacizde bulundu iddiası. Mardin’de belediye bakanı …

Sınırsız Hosting