Ana Sayfa / Spor / İstanbulspor Süper Lig’de

İstanbulspor Süper Lig’de

Süper Lig’ e çıkan son takım İstanbulspor oldu. Ankaragücü ve Ümraniyespor’un ardından Süper Lig’e yükselen 3. takım İstanbulspor oldu… Bandırmaspor ile İstanbulspor, Play-Off finalinde Kocaeli’de kozlarını paylaştı, zorlu mücadele nefes kesti. VAR’ın damga vurduğu dev finali Sarı-Siyahlılar, İbrahim Yılmaz’ın (2) golleriyle 2-1 kazandı ve 17 yıl sonra Süper Lig’e döndü. Bandırma’da Keny’nin tek golü yeterli olmadı, umutlarını gelecek senelere bıraktı.

İstanbulspor Süper Lig’in yeni takımı oldu.

Sezonun finali geldi çattı, Profesyonel liglerdeki son maç bugün oynandı. Spor Toto 1. Lig Play-Off finalinde Bandırmaspor ile İstanbulspor karşı karşıya geldi. Yarı finalde Eyüpspor’u saf dışı bırakan Ban Ban ile Erzurumspor’u eleyerek finale çıkan Boğalar’ın kapışması, Ankaragücü ve Ümraniyespor’un ardından Süper Lig ’e yükselen 3. takımı belirledi.
Kocaeli’de oynanan ve Halil Umut Meler’in yönettiği final nefes kesti. İlk 15 dakika Bandırma baskısı, sonrasında ise İstanbulspor üstünlüğüyle geçen ilk yarının son anlarında art arda goller geldi. 33’te İbrahim Yılmaz, Ethemi’nin ortasında kafayı vurdu, Boğalar’ı 1-0 öne geçirdi. 45+3’te Keny penaltıdan Bandırma’ya beraberliği getirdi. Tam ‘İlk yarı bitti’ denirken, 45+8’de bu kez İstanbulspor’da İbrahim Yılmaz penaltıdan fileleri sarstı ve ilk 45’in sonucunu belirledi: 2-1.

İkinci devrede de tempo hayli yüksekti. 66’da Alpay Koldaş ağları havalandırdı fakat pozisyon öncesinde faul olduğu gerekçesiyle gol iptal edildi. Mücadelenin kalan dakikalarında karşılıklı ataklar olsa da karşılaşmadan başka gol sesi çıkmadı ve İstanbulspor, Süper Lig’e yükselen son takım oldu! Boğalar 17 yıl sonra Süper Lig’de mücadele edecek.

İlginizi Çekebilir

Fenerbahçe Opet Sultanlar Ligi şampiyonu

Sultanlar Ligi 2023-2024 şampiyonu Fenerbahçe Opet oldu. voleybolda Fenerbahçe rakipsiz kaldı yine şampiyon hep şampiyon. …

Sınırsız Hosting