Ana Sayfa / Manşet / İşte İdlib ateşkes mutabakat metni

İşte İdlib ateşkes mutabakat metni

Erdoğan ve Putin’in anlaştığı İdlib ateşkes mutabakatı tam metni. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’de yaşanan gerginliğe ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da görüştü. İki lider ve Türk-Rus heyetler arasındaki görüşme sonrasında İdlib’deki son gelişmelere ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamanın ardından İdlib’de ateşkesin bu gece yarısından itibaren yürürlüğe gireceği belirtilerek mutabakat metni açıklandı.

İdlb ateşkes zaptı ve mutabakatı metni. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kritik görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Rusya Devlet Başkanı Putin açıklamasında, ‘Kritik durumlarda her zaman elde edilen mutabakatlara dayanarak her zaman uzlaşabilmeyi başarabiliyorduk. Çözümler üretebiliyorduk. Bugün de öyle oldu’ ifadelerini kullanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Öncelikle en kısa sürede ateşkesi gerçekleştirecek ardından birlikte kararlaştıracağımız adımları süratle atacağız. Bu gece 00:01’de ateşkes yürürlüğe girecek’ dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından açıklanan İdlib mutakabat metni şöyle:

1) İdlib temas hattı boyunca tüm faaliyetler 6 Mart 2020, saat 00.01 tarihi itibariyle durdurulacak

2) M4 karayolunun kuzeyi ve güneyinde 6 kilometrelik güvenli bölge oluşturulacak.

3) Türk-Rus ortak devriyeleri, 15 Mart 2020’de M4 karayolunda başlayacak.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Sınırsız Hosting