Ana Sayfa / Genel / İşte kalan son 2 maçlar (Süper Lig)

İşte kalan son 2 maçlar (Süper Lig)

Süper Lig kalan son iki maçlar. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kalan son 2 maçları kim kiminle oynuyor son puan durumları. süper Lig 40. hafta sonu puan durumu. Süper Lig’de 40. hafta heyecanı sona erdi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray şampiyonluk şansını son iki haftaya taşıdı.

Süper Lig kalan son 2 maçlar kim kiminle oynuyor. Süper Lig son puan durumu ve şampiyonluk yarışı.

Süper Lig’de 40. hafta maçları tamamlandı. Beşiktaş lider, Fenerbahçe ikinci ve Galatasaray üçüncü sırada yer alıyor. Son iki haftaya girilirken şampiyonluk yarışı da kızıştı. İşte 3 büyük takımın kalan maçları…

Beşiktaş’ın kalan maçları

Beşiktaş – Karagümrük

Göztepe – Beşiktaş

Fenerbahçe’nin kalan maçları

Fenerbahçe – Sivasspor

Kayserispor – Fenerbahçe

Galatasaray’ın kalan maçları

Denizlispor – Galatasaray

Galatasaray – Yeni Malatya

İKİLİ AVANTAJ KİMDE AVERAJ DURUMLARI

Beşiktaş mı yoksa Fenerbahçe mi şampiyon olacak yoksa aradan Galatasaray mı çıkacak.Süper Lig’de 40. haftanın en kritik maçı Türk Telekom Stadı’nda oynandı. Şampiyonluk umutlarını sürdürmek isteyen Galatasaray, Beşiktaş’ı konuk etti. 90 dakikadan 3-1 galip ayrılan Fatih Terim’in ekibi, lider Beşiktaş’la arasındaki puan farkını 3’e indirdi.

İkili averaj eşitlendi

Vodafone Park’ta oynanan ilk maçı 2-0 kaybeden Galatasaray, evinde aldığı 3-1’lik galibiyetle ikili averajı da eşitledi. Süper Lig’de deplasman golü kuralının ikili averajı etkilemesi nedeniyle olası puan eşitliğinde genel averaja bakılacak.

TFF Futbol Müsaba Talimatı’nda konu ile ilgili şu ifadeler yer alıyor:

MADDE 9 – PUAN USULÜ VE AVERAJ

(1) Takımların belirlenmiş bir fikstür gereğince birbirleriyle karşılaşarak kazandıkları puan durumlarına göre derecelendirilmelerine “Puan Usulü Sistemi” ismi verilir. Buna göre, yapılan müsabakalarda kazanan takıma 3 (üç), berabere kalan takımlara 1 (bir) puan verilir ve kaybeden takıma ise puan verilmez.

(2) “Müsabaka Statüleri”nde ve her sezon öncesinde yayımlanan “Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar”da aksi belirtilmediği sürece aşağıdaki sistem uygulanır:

Puan usulü ile yapılan müsabakalar sonunda en fazla puan kazanan takım birinci, ondan sonra gelen ikinci ve devamı olarak sıralanır. Puanların eşitliği halinde aşağıda belirlenen sistem uygulanır.

İlginizi Çekebilir

TikTok ABD’ye savaş açtı

ABD’de TikTok davası başlıyor. TikTok AB’ye karşı dava açtı. Tiktok’un sahibi ByteDance, uygulamanın ABD’de yasaklanması …

Sınırsız Hosting