Ana Sayfa / Genel / İYİ Parti erken seçime ne dedi? 17 nisan

İYİ Parti erken seçime ne dedi? 17 nisan

İYİ Parti’nin erken seçime bakışı ve yaklaşımı. Bahçeli’nin erken seçim çağrısına İYİ Parti ne dedi ve İYİ Parti erken seçime girebilecek mi, yasal olarak hazırlar mı bilgisi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos’ta erken seçim çağrısına İyi Parti’den yanıt geldi.

Bahçeli’nin cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi erken yapılsın çağrısına İYİ Parti’nin yaklaşımı belli oldu. İYİ Parti erken seçime hazırız dedi ve İYİ Parti seçime girebilecek mi sorusu. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, MHP lideri Bahçeli’nin çağrısının ardından erken seçimin Türkiye için iyi olacağını söyledi.

Özdağ, “Biz seçime hazırız. Genel Başkanımız 15 Temmuz diye defaatle dile getirmişti. Ama AKP kongresi nedeniyle Kasım’a kalacağını tahmin ediyorduk ki ekonomik çöküş korkusu, Saray ve AKP’yi daha hızlı erken seçime zorladı. Bahçeli’ye de bu açıklamayı yaptırdılar” ifadelerini kullandı.

Özdağ, “İktidar ekonomik çöküşün sonuçlarını seçim sonrasına ötelemek için bu kararı aldı. Ama Türkiye için iyi olacak. Kurtuluşun başlangıcı olacak. Seçimin ardından Türkiye’de yeniden demokratik hukuk devletinin kurulmasıyla ülkemize gelmeyen sermaye gelmeye; Türkiye’den kaçan yetişmiş insan gücü dönmeye başlayacak. OHAL’in kalkması ve hukuk devletinin tesisiyle ekonomisinin rayına oturmasının da temelleri atılmış olacak” diye konuştu.

Erken seçim kararını Genel Başkan Meral Akşener ile de konuştuklarını anlatan Özdağ, kendisine “Size daha erken Sayın Cumhurbaşkanım diyeceğiz. Hayırlı olsun” dediğini aktardı.

İlginizi Çekebilir

Cahit Arf neci, nereli ve kim?

Cahit Arf aslen nereli, yaşı, ne zaman öldü kimdir bilgileri. Cahit Arf bilgileri ve tüm …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting