Ana Sayfa / Gündem / İzmir barajları doldu
KENT TARIHININ EN YUKSEK YAGISLARINDAN BIRINE SAHNE OLAN IZMIR'DE BARAJLARDAKI SU MIKTARI BIR GECEDE DIKKAT CEKICI OLCUDE YUKSELDI. KENTIN EN ONEMLI SU HAVZASI TAHTALI BARAJI'NIN DOLULUK ORANI YUZDE 50'YE ULASTI. BALCOVA VE URKMEZ BARAJLARINDA ISE DOLULUK YUZDE 100'U BULUNCA DSI TARAFINDAN BARAJLARDAKI SUYUN KONTROLLU OLARAK TAHLIYESINE BASLANDI FOTO:FIRAT AKAY/IZMIR,(DHA)

İzmir barajları doldu

İzmir barajları son durum. İzmir’de sel felaketi yaşanırken bir yandan da yağan yağmurlar barajları doldurdu. İzmir’de barajlardaki su miktarı bir gecede dikkat çekici ölçüde yükseldi.

İzmir barajları bir gecede doldu. İzmir’de sele neden olan yağış barajların doluluk oranlarını arttırdı. Tarihin rekor yağışlarından birinin yaşandığı İzmir’de barajlardaki su miktarı bir gecede dikkat çekici ölçüde yükseldi. Kentin en önemli su havzası Tahtalı Barajı’nın doluluk oranı yüzde 50’ye ulaştı. Balçova ve Ürkmez barajlarında ise doluluk yüzde 100’ü bulunca DSİ tarafından barajlardaki suyun kontrollü olarak tahliyesine başlandı.

İzmir’de rekor yağışlar barajlardaki doluluk oranlarına olumlu yansıdı. Sadece bir gecelik yağışın ardından kentte tüm barajlardaki su seviyesi yükseldi. Bir gün önce doluluk oranı yüzde 70 olan Balçova Barajı ile yüzde 80 olan Ürkmez Barajı’nda yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı. Maksimum göl hacmi 8 milyon metreküp olan Balçova Barajı ile 8,6 milyon metreküp olan Ürkmez Barajı’ndan Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından güvenlik amacıyla kontrollü bir şekilde su tahliyesine başlandı.

BARAJLAR YÜZDE 90 DOLDU

Doluluk oranı bir gün önce yüzde 45 seviyesindeki kentin en büyük su kaynağı Tahtalı Barajı’nda ise bugün itibariyle yüzde 50 seviyesine ulaşıldı. Maksimum göl hacmi 306,5 milyon metreküp olan Tahtalı’da da sadece bir gecede doluluk oranı yüzde 5 arttı. Bir gün önce yüz 55 seviyesindeki Çeşme Kutlu Aktaş Barajı’ndaki artış da dikkat çekici boyuta ulaştı. 16,5 milyon metreküp kapasiteye sahip barajdaki doluluk oranı yüzde 70’e yaklaştı. Derelerden halen yoğun bir su akışı olduğu ve barajlarda su seviyesindeki artışın önümüzdeki günlerde de devam edeceği öngörülüyor.

İlginizi Çekebilir

Temel Karamollaoğlu siyaseti bırakıyor

Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi liderliğini bırakıyor. Temel Karamollaoğlu emekliye ayrılıyor. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun …

Sınırsız Hosting