Ana Sayfa / Manşet / İzmir depremde ölen sayısı kaç?

İzmir depremde ölen sayısı kaç?

İzmir’de 30 Ekim 2020 meydana gelen deprem nedeniyle ölü ve yaralı sayısı kaç merak ediliyor korkutan haberler peş peşe geliyor. İzmir Belediye başkanı ise ilk açıklamasında 20’ye yakın binanın yıkıldığını açıklamıştı. Süleyman Soylu ise 6 bina yıkım ihbarı var demişti. İzmir deprem sonrası yaşananlar ve tüm gelişmeleri. İzmir’de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Seferhisar açıkları olan deprem İstanbul dahil tüm Marmara’da hissedildi. Buca ve Bayraklı ilçesinde yıkılan binalar olduğu öğrenildi. İlk sarsıntıdan kısa bir süre sonda 4.2 şiddetinde artçı deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 binanın yıkıldığı ihbarı geldi.” AFAD, İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyururken “120 yaralı var” açıklaması yaptı. Sağlık Bakanı Koca da “İzmir’deki depremde ne yazık ki 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 120 vatandaşımız depremden etkilendi” dedi.

SON DAKİKA @deprem İZMİR’DEKİ DEPREM SONARSI YIKILAN BİNA SAYISI VE ÖLÜ YARALI SAYISI YAVAŞ YAVAŞ GELMEYE BAŞLADI. AFAD’dan yapılan açıklamada “Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinde saat 14.51’de 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi” denildi. Depremin yerin 16.5 kilometre derinlikte meydana geldiği öğrenildi. Kandilli Rasathanesi’ne depremin büyüklüğünü 6,8 olarak açıkladı. ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi’ne göre depremin büyüklüğü 7.0.

İzmir’de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Seferihisar açıkları olan deprem İstanbul dahil tüm Marmara’da hissedildi.

“4 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Koca, şu ifadeleri kullandı:

* İzmir’deki depremde ne yazık ki 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 120 vatandaşımız depremden etkilendi.

* 38 ambulansımız, 35 UMKE ekibimiz ve 2 ambulans helikopterimiz olay yerinde.

* Tüm desteğimizle İzmir halkının yanındayız. Başımız sağ olsun.

AFAD’DAN HAYATİ UYARILAR

Depremde 4 can kaybı ve 120 yaralı olduğunu duyuran AFAD, vatandaşlara 4 önemli uyarıda bulundu.

AFAD’ın uyarılarında şunlar denildi:

* Hasarlı binalara girmeyin.

* Yolları acil yardım araçları için boş bırakın.

* Evleri terk ederken doğalgaz kokusu yoksa telefonla sesli arama yapmayın.

* Doğalgaz ve su vanalarını kapatın, elektrik şalterini indirin vanayı kapatın.

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İzmir’de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun”

Süleyman Soylu’dan açıklama geldi: “Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaparak “Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir Geçmiş olsun” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlık Murat Kurum, İzmir Valiliği bünyesinde afet koordinasyon merkezinin kurulduğunu belirterek, “AFAD ve İçişleri Bakanlığı birimleri İzmir’e yönlendirildi. Hızlı bir şekilde olay yerine intikal ediyoruz. Vatandaşlarımızı enkaz altından kurtarmak için seferber olacağız.” dedi.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çok sayıda hasarlı binamız var. 20’ye yakın yıkım ihbarı var” dedi.

AFAD: BİNALARA GİRMEYİN

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) “İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir” uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: İzmir’de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimiz tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ”Şu an hasar gören binalarımız çöken binalarımızdan söz ediliyor. Çok sayıda hasarlı binamız var. 10’a yakın ihbarını aldığımız binamız var. Birçok binamızda çatlama hasar var” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaparak “Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir Geçmiş olsun” dedi.

AFAD: BİNALARA GİRMEYİN

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) “İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir” uyarısında bulundu.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: Az önce yaşanan deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının olmamasını umut ediyorum. Gelişmeleri takip ediyoruz. Afet ekiplerimiz hazır.

SON DEPREMLER LİSTESİ

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

HANGİ İLLERDE HİSSEDİLDİ DEPREM

İzmir ve çevresi bugün saat 14.51.’de büyük bir depremle sallandı. Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açığı olarak açıkladı. Deprem, Seferihisar’ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir’de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi.

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6.8 olarak açıkladı.

İZMİR ARTÇI DEPREMLER FIRTINASI

İzmir’de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından sırasıyla şu depremler yaşandı:

Seferihisar – 4.7

Kuşadası Körfezi – 4.1

Urla – 4.1

Seferihisar – 4.2

Kuşadası – 4.1

Kuşadası – 4.8

Yunanistan / Samos – 3.9

Kuşadası – 3.6

Kuşadası – 3.5

Kuşadası Körfezi/ Menderes – 4.2

Seferihisar – 3.5

Yunanistan/Samos – 3.9

Kuşadası – 3.6

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: “En fazla sarsıntı Seferihisar, Urla, Kuşadası, Bornova, Göztepe, Bostanlı ve Mavişehir’de görülmüştür. Özellikle bu saydığım yerlerde oturanlar bu gece evlerine girmesinler”

İlginizi Çekebilir

Icardi paylaşımı, Fener’i çıldırttı

Icardi’nin Konya-Fnerbahçe maçı sonrası paylaşımı dikkat çekti. Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Fenerbahçe’nin deplasmanda Konyaspor …

Sınırsız Hosting