Ana Sayfa / Gündem / İzmir’de 18 kişi sahte içkiden öldü

İzmir’de 18 kişi sahte içkiden öldü

İzmir’de sahte içkiden ölenlerin isimleri ve sayısı. hangi illerde sahte içkiden ölümler var İzmir’de ölen 18 kişinin isimleri. İzmir’de sahte içki tükettikten sonra fenalaşan ve hastanede yaşamını yitirenlerin sayısı 18’e yükseldi.

Sahte içkiden en çok ölüm İzmir’de sayı 18 ulaştı. Sahte içki satışları denetim altına alınırken vatandaşlar sahte içki nasıl anlaşılır diye de sormaya başladı. İzmir’in birçok ilçesinde sahte içki içtikten sonra fenalaştığı iddia edilen çok sayıda kişi, görme kaybı ve mide bulantısı şikayetiyle hastanelere kaldırıldı. Son olarak 17 kişinin ölümüne sebep olan sahte içki, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 kişinin daha hayatını kaybetmesine sebep oldu. Sahte içki tükettiği iddia edilen Ahmet Karayiğit (58), fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Karayiğit, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Ahmet Karayiğit’in de hayatını kaybetmesiyle, İzmir’de sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 18’e yükseldi.

Polis ekipleri kilit ismi yakaladı

Öte yandan dün akşam saatlerinde bir depoya baskın düzenleyen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ton sahte etil alkol ele geçirdi. Operasyonda sahte alkol dağıtımında kilit isim olduğu belirlenen H.G. isimli bir şahıs gözaltına alındı.

İÇKİNİN SAHTESİNİ ANLAMA YOLLARI

Sahte içkiyi anlama yolları ve sahte içki neden öldürüyor sorusu. Türkiye’de 6 şehirde sahte içkiden ölenlerin sayısı 40’a yaklaştı. Sahte içkilerin zehirleme sebebinin başında etil alkol yerine metil alkol kullanılması yer alıyor. Sahte içkinin anlaşılması renk ya da koku sayesinde olmuyor, yılların alkol tutkunları bile bu tuzağa düşebiliyor.

SAHTE İÇKİ NASIL ANLAŞILIR?

1– Sahte içki renginden ya da kokusundan değil etiket bilgilerinden anlaşılır.
2– İçki şişesinin üzerinde bakanlık onaylı kayıt numarası olup olmadığı kontrol edilir.
3– Ambalaj üzerinde TAPDK bandrolü aranır.
4– İçkilerin orijinal ambalajında olup olmadığına dikkat edilir.
5– Tüketim öncesi içkinin göz önünde açılması sağlanır.
6– Şüphelenilen durumlarda, 174 Alo Gıda Hattı aranabilir.

DOSYA: Türkiye'de neden bu kadar sahte içki üretiliyor?

UFAK DETAYLARA DİKKAT ETMEK GEREKİYOR

Markanın yazılı olduğu etiketin ve şişenin yıpranmış olup olmadığı ile bandrolün düzgün yapıştırılmış olmasına dikkat edilmelidir. İçki şişesinin üzerinde mutlaka hologram bulunmalıdır. Şişenin kapak kodu ve boyun kodunun birbirini tutması gerekir. Alkollü içki şişesinin kapak kısmının tutkalla yapıştırılıp yapıştırılmadığına dikkat edilmelidir. Kapağında enjektör deliğine benzer delik bulunan şişeler alınmamalıdır.

Alkollü içkiler, ‘TAPDK Satış Belgesi’ olan perakende satıcılardan alınmalıdır. Şişenin arka yüzünde tüketiciyi bilgilendirme amaçlı Türkçe etiket olmasına özen gösterilmelidir. Etiket üzerinde üretici veya ithalatçı firma adı veya adresi bulunmasına dikkat edilmelidir. Görünür ve belirgin halde bulanıklık, tortu ve fiziki kirlilik içeren alkollü içkiler kesinlikle tüketilmemelidir.

İlginizi Çekebilir

Bahçeli’den Sırrı Süreyya Önder taziyesi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder’in ölümü üzerine bir taziye yayınladı. bahçeli, Sırrı Süreyya …

Sınırsız Hosting