Ana Sayfa / Yaşam / İzzet Eren’in yakalanması ve İngilizlerin algısı

İzzet Eren’in yakalanması ve İngilizlerin algısı

İngiltere’de gündem İzzet Eren isimli suç örgütü liderinin yakalanması. İngiltere’de suç örgütü lideri olduğu belirtilen İzzet Eren, Moldova’da ele geçirildi. Ancak İngiliz polis teşkilatı ve BBC yakalanan suçlunun örgütünün adı başka bir isim olsa da “Tottenham Turks çetesi” olarak lanse ederek algı yöntemini benimsemiş durumda.

İzzet Eren isimli suç örgütü liderinin çetesinin asıl adı Totenham Boys olmasına rağmen, İngiliz polis teşkilatı basın bülteninde “Tothenham Turks” olarak lanse etmesi, Türk toplumuna yönelik bir algı olduğu izlenimini verdi. Londra’nın kuzeyinde bir çetenin lideri olduğu belirtilen ve 2019’da Türkiye’de tutuklu bulunduğu cezaevinden kaçan İzzet Eren, Moldova’da yakalandı.

İZZET EREN KİM NECİ SUÇLARI

Londra polis teşkilatı Met’ten yapılan açıklamada, 39 yaşındaki Eren’in 26 Mayıs günü yakalandığı belirtildi.

Türkiye vatandaşı olan Eren, 2015’te İngiltere’de silahlı suçlardan ötürü 21 yıl hapis cezası almış ve Ağustos 2019’da Türkiye’de bir cezaevine sevk edilmişti.

Ancak Eren Türkiye’deki cezaevine gönderilmesinden bir ay sonra buradan kaçtı. Londra polisinin açıklamasında Eren’in Türkiye’de hangi cezaevinden kaçtığı belirtilmedi.

Polis şefi Fiona Mallen Eren’in Moldova’nın başkenti Chișinău’dan İngiltere’ye iadesi için işlemlerin sürdüğünü belirtti.
Mallen “Bu olayda Eren’i bulmak için çok kapsamlı bir araştırma yürütüldü” dedi.

Eren 2015’te Londra’nın kuzeyindeki Stamford Hill’de dolu bir tabanca ve makineli tüfekle bir saldırı gerçekleştirmek üzereyken yakalanmıştı.

Cezaevine gönderilmesinin ardından, mahkemeye götürülürken Eren polis aracından kaçmaya çalışmış ancak başarısız olmuştu.

Eren 2015’te yakalanmadan önce de uyuşturucu ticareti ile ilgili suçlardan hüküm giymiş ve İngiltere’den sınır dışı edilmişti. Ancak Eren’in 2015’te bu kararı ihlal ederek İngiltere’ye dönmüş olduğu anlaşılıyor.

Eren’in Türkiye’de de cinayetten arandığı belirtildi.

Polis Tothenam Boys çetesinin, Londra’nın doğusundaki yine Kürt asıllı ayrılıkçıların oluşturduğu Hackney çetesiyle kavgalı olduğunu ve 2009’dan bu yana iki çete arasında çok sayıda silahlı saldırı ve cinayet olayı yaşandığını aktardı.

EDİTÖRÜN NOTU: İngiltere’deki Türk toplumu, belli odaklarca algı operasyonlarıyla zan altında bırakılmaya çalışılıyor iddiası var. Ülkede etnik kökeni farklı olsa da kötü bir olay karşısında hemen Türk yakıştırması yapılıyor. Tıpkı bu haberde olduğu gibi. Çete ve karşı çete kendilerini farklı bir isimle lanse etseler de İngiliz polis teşkilatı ve BBC, özellikle bu suçluları Türk çeteleri gibi gösteriyor. Ülkedeki ayrılıkçı Kürt kesimde iyi bir olay olduğunda ‘Kürt çocukları başardı” derken, kötü ve suç teşkil eden bir durum karşısında ise yine kendi etnik kökenlerinden olmasına rağmen, ‘Türkler’ yaptı yaklaşımında bulunarak farklı bir algıya soyunuyorlar. İngiliz yasalarına uyan, kanunlarına riayet eden ve o ülkede yaşamlarını sürdüren binlerce insan da zan altında kalıyor.

İlginizi Çekebilir

Polatlı’da kaza, ölen 4 kişinin isimleri

Ankara Polatlı kazada ölen 4 kişinin isimleri. 13 Mayıs Polatlı trafik kazası ölen 4 kişinin …

Sınırsız Hosting