Ana Sayfa / Kime Ait / Jack Daniel’s kime ait?

Jack Daniel’s kime ait?

Jack Daniel’s kime ait,ne zaman kuruldu,ismi nereden gelir?

Jack Daniel’s , bir Tennessee viski markası ve dünyanın en çok satan Amerikan viskisidir.

Jack Daniel’s , bir Tennessee viski markası ve dünyanın en çok satan Amerikan viskisidir. Lynchburg , Tennessee’de, 1956’dan beri Brown-Forman Corporation’a ait olan Jack Daniel Distillery tarafından üretilmiştir . Jack Daniel’in memleketi Moore , kuru bir ilçedir , bu nedenle ürün mevcut değildir ilçe içindeki mağaza veya restoranlardan satın almak için.
Ürün , şirket bu sınıflandırmayı reddetmesine rağmen, düz burbon olarak sınıflandırma için düzenleyici kriterleri karşılamaktadır . İçkiyi Tennessee viskisi olarak değil, Tennessee viskisi olarak pazarlar. Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nda tanımlandığı gibi , Tennessee viski, Tennessee eyaletinde üretilmesine izin verilen düz bir burbon olarak sınıflandırılır. Tennessee yasası (57-2-106), ayrıca, çoğu Tennessee viski üreticisinin , yukarıdaki gereksinimleri karşılamaya ek olarak (” Lincoln County Süreci “) yaşlanmadan önce akçaağaçtan yapılan odun kömürü ile ruhu filtrelemesini gerektirir .

Kare şişelerde paketlenmiş Jack Daniel’in “Black Label” Tennessee viskisi , 30 Nisan 2017’de sona eren 2017 mali yılında 12,5 milyon kasa sattı . Tennessee Honey, Gentleman Jack gibi diğer marka varyasyonları, ve Tennessee Fire, satışlara 2,9 milyon vaka daha ekledi. İçmeye hazır (RTD) ürünlerde ek 800.000 eşdeğer kasanın satışı, Jack Daniel’in marka ailesinin tamamı için mali yıl toplamını 16,1 milyon eşdeğer düzeltilmiş kasaya getirdi.

Erken tarih
Jack Daniel’in markasının resmi web sitesi, kurucusu Jasper Newton “Jack” Daniel’in 1850’de doğduğunu (ve mezar taşında o tarihi taşıyor ), ancak kesin doğum tarihinin bilinmediğini söylüyor. Şirketin web sitesinde doğum gününü Eylül ayında kutlamanın geleneksel olduğu yazıyor. Tennessee eyalet kütüphanesi web sitesinde 2013 yılında, kayıtların doğum tarihini 5 Eylül 1846 olarak listelediğini ve annesi 1847’de öldüğünden beri 1850 doğum tarihinin imkansız göründüğünü söyledi. 2004 biyografisinde Blood & Whiskey: The Life and Times of Jack Daniel , yazar Peter Krass, araştırmasının Daniel’in Ocak 1849’da doğduğunu gösterdiğini söyledi (Jack’in kız kardeşinin günlüğüne, nüfus sayımı kayıtlarına ve Jack’in annesinin ölüm tarihine dayanarak).

Jack, annesi Lucinda (Aşçı) Daniel ve babası Calaway Daniel’in 10 çocuğundan en küçüğüydü. Lucinda’nın ölümünden sonra babası yeniden evlendi ve üç çocuğu daha oldu. Calaway Daniel’in babası Joseph “Job” Daniel, İskoç karısı eski Elizabeth Calaway ile Galler’den Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etmişti .Jack Daniels’ın ataları arasında İngilizce ve İskoç-İrlanda da vardı.

Aynı zamanda şunları da aratabilirsiniz:

red label kime ait, black label kime ait, viski fiyatları, viski alkol oranları, viskinin zararları, alkolün zararları, alkol vücuttan kaç günde çıkar

İlginizi Çekebilir

iPhone 16 nasıl olacak?

iPhone 16 görüntüleri sızdı. iPhone 16 tasarımı ve tahmini Türkiye satış fiyatı belirlendi. Apple, iPhone …

Sınırsız Hosting