Ana Sayfa / Genel / Jacobs kime ait, hangi ülkenin

Jacobs kime ait, hangi ülkenin

Jacobs bir kahve markası. biz de Türkiye’de de ürünleri satılan dünyanın en büyük kahve üreticilerini, tedarikçilerini ve kahve sunumu yapan firmaları. ülkelerini ve kime ait oldukları ne zaman nerede kuruldukları verilerini sizlerle paylaşmak istedik.

kahve artık günümüz dünyasında vazgeçilmez bir içecek türü. İster sabah ister öğle isterse akşam her zaman kahve tüketiliyor ve kahve çeşitleri de bir o kadar arttı. Jacobs kahve de dünyaca tanınan bir marka ve ürünleri sevilerek tüketiliyor. biz de Jacobs kahvenin nerede ne zaman kurulduğunu kime ait olduğunu ülkesini ve bilinmesi gereken bilgilerini sizler için derledik.

JACOBS KAHVE ÜRÜNLERİ ÜLKESİ VE KURULUŞ HİKAYESİ

1895 yılında, Bremen şehrinde, Johann Jacobs kahve, çay, kakao, çikolata ve bisküvi satan kendi mağazasını açtı. Jacobs markasının oluşturulma tarihi, resmi olarak bir ticari marka olarak 1913’te kaydedildi. 1934 yılında Bremen’de 300 çalışanı bulunan büyük bir kahve deposu açıldı ve arabalara taze kavrulmuş kahvenin mağazalara günde dört kez ulaşması sağlandı.

1982’den beri, marka, Fransız şirketi Chocolat Suchard ile birleşme oluşturan Jacobs Suchard’a aitti. 1993 yılında, Jacobs Suchard Kraft Foods şirketi tarafından alındı ve marka Kraft Jacobs Suchard bölümünden transfer edildi.

2012’den itibaren yeniden yapılandırma sırasında Mondelēz International Kraft Foods’tan tahsis edilmiş, kahve markası da diğer atıştırmalık markaları ile Mondelez’e ait olmuştur. 2015 yılında Hollanda şirketi Douwe Egberts, Mondelez’in kahve bölümü ile birleşerek JDE (Jacobs Douwe Egberts) şirketini oluşturmuş ve Jacobs da bu şirkete geçmiştir.
İsminden de anlaşılacağı gibi Yahudi kökenli bir firmadır. Dünyada en çok kahve satan firma ise Nescafe’dir. Bkz: Nescafe kimin?

Mondelez nerenin, hangi ülkenin markasıdır firmadır?

Son olarak Mondelēz International firmasının elinde kalan Jacobs firması halen aynı şirketin bir markası olarak devam etmektedir. Mondelēz atıştırmalık yiyecekleri ile tanınan ABD merkezli çok uluslu şirkettir.

Şirketin temel gıda ürünleri üreten Kraft Foods bölümü ise Heinz şirketi ile tek bir şirket halinde “Kraft Heinz Company” olarak birleşti. Ayrıca Kraft Foods’un bir bölümü olan Birleşik Krallık’ın Cadbury, Türkiye’nin Kent Gıda ve Intergum şirketleri Mondelēz’in bünyesine geçti. Şu an Mondelēz dünyanın yaklaşık 180 ülkesinde kendi ürünlerini üretip satmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Musavvat Dervişoğlu İYİ Parti lideri oldu

İYİ Parti lideri Musavvat Dervişoğlu oldu. Yİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Kongrenin ilk …

Sınırsız Hosting