Ana Sayfa / Manşet / Japonlara satılan boya firması: Betek Boya

Japonlara satılan boya firması: Betek Boya

Betek boya Japonların oldu satış resmileşti. Türkiye’deki büyük boya firmaları ve sahipleri. reklamlarında filli boya sloganını kullanan Betek Boya’nın tamamı Japon firmanın oldu. Japon Nippon Paint, Betek Boya ve iştiraklerine ait hisselerin tamamını 1.4 milyar kira bedelle satın aldı. Japonya merkezli Nippon Paint Holdings Filli Boya markasını da barındıran dekoratif boya ve yalıtım sistemleri şirketi Betek Boya ve iştiraklerine aithisselerin alımını tamamladığını açıkladı.

Türk boya sektöründe artık Japonlar önemli bir oyuncu durumunda. Betek Boya’nın tamamı Japon firmaya satıldı, satış resmileşti. İşlemin finansal danışmanlığını yürüten Ünlü&Co 26 Nisan’da yaptığı açıklamada Betek Boya ve iştiraklerine ait hisselerin Nippon Paint Holdings’e devir sözleşmesinin imzalandığını belirtmişti.

BETEK BOYA KAÇA SATILDI?

Ekonomi dünyası ve sanayi dünyası Betek Boya’nın maliyetini konuşuyor. Nippon’da yapılan açıklamaya göre Betek Boya ve iştiraklerine ait hisselerin toplam satın alma bedeli 1.4 milyar TL, olurken, şirketin borçlarını da içeren işletme değeri (enterprise value) ise 2.39 milyar TL olarak belirlendi.

İşlemin tamamlanmasından ve uygun prosedürlerin izlenmesinden sonra, Nippon, mevcut borcun yeniden finanse edilmesi amacıyla Betek Boya’ya sermaye artırımı sağlayacak.

İlginizi Çekebilir

Galatasaray-Fenerbahçe 11’leri

Galatasaray-Fenerbahçe ilk11leri kiler kadroda kimler yok bilgisi. Galatasaray-Fenerbahçe canlı izle anlık tüm ggelişmeler e spor …

Sınırsız Hosting