Ana Sayfa / Manşet / Juventus’un 15 puanı silindi

Juventus’un 15 puanı silindi

İtalya’da Juventus küme düşme hattına geriledi nedeni ise tam 15 puanının silinmesi. Juventus7un puanları neden silindi skandal ne? 2006 yılındaki Calciopoli skandalı nedeniyle küme düşürülen İtalyan devi Juventus’a tarihi bir ceza daha verildi. İtalyan devi ceza sonrasında küme hattına kadar geriledi.

Juventus tarihi ceza ile karşı karşıya kaldı. İtalyan futbolunda kaos sürüyor Juventus7un 15 puanı silindi. İtalya Serie A’da 2006 yılında yaşanan Calciopoli skandalı nedeniyle Serie B’ye düşürülen İtalyan devi Juventus, yine tarihi bir cezaya uğradı.

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), mali yolsuzluk soruşturmasında adı geçen Juventus’a 15 puan silme cezası verdi.

Savcının ilk etapta talep ettiği 9 puan silme cezasından daha ağır bir sonuç ile karar açıklandı. Mahkeme ayrıca dönemin sportif direktörü Paratici’ye 2.5, başkan Agnelli ve Arrivabene’ye 2 yıl, Cherubini’ye 1 yıl 4 ay ve Pavel Nedved’e 8 ay futboldan men cezası verdi.

KÜME HATTINA GERİLEDİ

47 puanla liderlik koltuğunda oturan Napoli ile 38 puanla ikinci sırada yer alan Milan’ın hemen arkasında yer alan Juventus’un Serie A’daki 15 puanı silindi. Söz konusu cezanın ardından İtalyan devinin puanı 22’ye düştü. 11. sıraya gerileyen Juventus’un küme hattıyla arasında yalnızca 6 puan fark bulunuyor.

DAHA ÖNCE KÜME DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Juventus, 2006’daki Calciopoli skandalından en ağır cezayı alan ekip olmuştu. Şike davası sonucunda İtalyan devi, Serie B’ye düşürülmüş ve 2005 ile 2006’daki şampiyonluklar ellerinden alınmıştı. 2006-07 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkını da kaybeden Juventus, sezona da -9 puanla başlamak durumunda kalmıştı.

İtalya Futbol Federasyonu, Juventus’a 15 puan silme cezası ve 11 Juventus yöneticisinin cezalarını resmen açıkladı. Davada adı geçen diğer kulüpler Sampdoria, Pro Vercelli, Genoa, Parma, Pisa, Empoli, Novara ve Pescara’nın yöneticileriyle birlikte beraat ettikleri aktarıldı.

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Sınırsız Hosting