Ana Sayfa / Kadınca / Kadın 10’uz doğurdu

Kadın 10’uz doğurdu

Tek doğumda 10 bebek dünyaya geldi. Güney Afrika’da bir kadın ilk kez 10 bebek doğurdu aynı ana. 10’uz bebekler dünya gündeminde. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Gauteng eyaletinde, tek doğumda 10 bebek dünyaya getiren Gosiame Thamara Sithole, Guinness rekorunu kırdı.

Tek seferde 10 bebek doğuran kadın dünya tarihine geçti. 10’uz bebek doğumu tarihte bir ilk. Güney Afrika’da 37 yaşındaki Gosiame Thamara Sithole, geçen ay Fas’ta 9 bebek doğuran Halimae Cisse’nin “tek doğumda en çok sayıda bebek dünyaya getiren anne” unvanının yeni sahibi oldu.

Ulusal Basın kuruluşu IOL News’in haberine göre, 7 erkek ve 3 kız bebek dünyaya getiren rekortmen anne ile bebeklerinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Sithole çiftinin ayrıca 6 yaşında ikiz kız çocukları da var.

Sithole, doğum sonrası basına yaptığı açıklamada şaşkınlığı dile getirerek ultrason sonuçlarına göre 8 bebek beklerken, 10 bebek dünyaya getirmiş olmanın kendisi için de inanılması güç bir durum olduğunu ifade etti.

10’uz doğum nedeni ne?

Efako Makgatho Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dini Mawela ise yaptığı açıklamada, bunun son derece nadir rastlanabilecek bir durum olduğunu, bu tür vakaların genellikle doğurganlık tedavilerinden kaynaklandığını söyledi.

Mawela, yüksek riskli hamilelik süreci nedeniyle Sithole’un bebeklerinin gelecek birkaç ayı kuvözde geçireceklerini bildirdi.

İlginizi Çekebilir

Ben Bu Cihana Sığmazam ve Aldatmak final yapıyor

Aldatmak dizisi final bölümü, Ben Bu Cihana Sığmazam final bölümü. Final yapacak 2 dizi. atv …

Sınırsız Hosting