Ana Sayfa / Genel / Kahramanmaraş yanardağ iddiası

Kahramanmaraş yanardağ iddiası

Kahramanmaraş yanardağ var mı nerede adı ne sorusu. Kahramanmaraş volkan patlaması olur mu yanardağ var mı bilgisi. Kahramanmaraş Kuşkayası Dağı tam olarak nerede hangi ilçe sınırları içinde ve son durumu ne? Kahramanmaraş Göksun Kuşkayası Dağı neden yanıyor yanardağ mkı volkan mı patlayacak merak ediliyor. Kahramanmaraş Göksun Kuşkayası Dağı’ndan dumanlar yükseldi. Sosyal medyada yayınlanan videoda dağdan aşağıya siyah sıvıya benzer bir maddenin aktığı da görüldü. Videoyu izleyenler ne olduğuna anlam veremedi.

Kahramanmaraş yanardağ var mı, Göksun Kuşkayası Dağı volkan mı yanardağ mı sorusu. Türkiye aktif yanardağlar hangisi hangi dağlar yanardağ ve patlayabilir merak ediliyor. deprem sonrası Kahramanmaraş yanardağ patlaması mı olacak Kuşkayası Dağı yanardağ mı aktif mi neden üstünden dumanlar çıkıyor bilgisi.

“Asrın felaketi” olarak nitelenen, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili etkileyen depremlerin ilkinin merkez üssü Kahramanmaraş’da büyük yıkımlar yaşandı.

Sosyal medyada yayılan videoda bir vatandaşlar Kahramanmaraş Göksun Büyükkızılcık köyünün Kuşkayası Dağında depremden sonra dumanlar çıkmaya başladığını ardından da siyah sıvıya benzer bir maddenin aktığını söyledi.

Bölge halkı söz konusu duruma açıklık getiremedi. Vatandaşlar daha önce böyle bir şey olmadığını söyledi ve uzmanlardan olayın sebebini açıklamasını istedi.

JEOFİZİK YÜKSEK MÜHENDİSİ AÇIKLADI

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremin bölgede bir yanardağ oluşturduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin bilgiler paylaşan Ercan, şu ifadeleri kullandı:

“M7,9’luk depremde çıkan güre(enerji) 1 megaton(1 milyon ton) TNT’ye eşdeğer (500 atom bombası) olması nedeniyle 41 km derinde taşbulamacını(mağmayı) devindirip Kahramanmaraş’ta oluşturduğu kırıktan 2000 C’de kızgın, akışkan karatas(bazalt) püskürterek yanardağ oluşturmuştur.”

Odatv.com

İlginizi Çekebilir

Musavvat Dervişoğlu İYİ Parti lideri oldu

İYİ Parti lideri Musavvat Dervişoğlu oldu. Yİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Kongrenin ilk …

Sınırsız Hosting