Ana Sayfa / Sağlık / Kakule nasıl kullanılır ne işe yarar
KAKULE BİTKİSİ

Kakule nasıl kullanılır ne işe yarar

Kakule bitkisini hiç duydunuz mu? Kakule nasıl bir bitki, ne işe yarar ve nasıl kullanılır bilgisi. Kakule ile ilgili gerçekler ve afrodizyak etkisi. kakule hangi aktarlarda satılır ve fiyatını sizler için derledik. Afrodizyak kelime anlamıyla cinsel istek uyandırıcı ve artırıcı olarak bilinir. Birçok kozmetik ürüne de konu olmuştur. Parfümlerden tutun da, kremlere kadar. Hatta bazı hava yolu şirketlerinde afrodizyak içerek parfümler yasaklanmıştır. Gel gelelim doğalına!Özellikle erkeklerde iktidarsızlık, ereksiyon sorunu ve erken boşalma gibi cinsel bazlı sorunların tedavisinde alternatif tıpta son derece yaygın olarak kullanılır.

Kakule son dönemde Türkiye7de en çok ilgi çeken baharatlardan ve bitkilerden biri oldu. Özellikle erkekler Kakule için bir arayışa girdi. ökeni Hindistan’a kadar dayanan bu mucizevi bitki Asya’nın çoğu yerinde de üretilir. Yemeklerde ve tatlılarda tercih edildiği gibi içeceklere de eklenebilir. Örneğin kakule çayı Hindistan’da çok yaygındır ve cinsel gücü yerine getirmek için kullanılır.Alternatif Çin tıbbında yer alan kakule ayrıca; akciğer rahatsızlıkları, diş eti hastalıkları, boğaz problemleri, böbrek taşları, akciğer tıkanıklığı, tüberküloz, mide bağırsak sorunları için ve zehirlenmelere karşı panzehir olarak kullanılmıştır. Günümüzde de bu rahatsızlıkların giderilmesinde hala kullanılır. Toz şeklinde olan baharatı ve çayı bu hastalıklar için yaygın kullanımdır.

KAKULE NASIL KULLANILIR

Ayrıca kakulenin:100 gramında; 300 kalori, 68 gr karbonhidrat, 11 gr protein, 28 gr lif bulunur. Kolesterol oranı sıfırdır. Niasin, piridoksin, riboflavin, tiamin, A vitamini, C vitamini, sodyum, potasyum, kalsiyum, bakır, demir, manganez, magnezyum, fosfor, ve çinko içerir.

Nasıl kullanılır?Her zaman içtiğiniz siyah çayın içine de bir miktar ekleyebilirsiniz. Bu hem çaya aromaik bir tat verecek hem de kakulenin faydalarını alabilirsiniz. Bunun için demleyeceğiniz çaya 4-5 tane kakule atmanız yeterlidir.

İlginizi Çekebilir

Cenk Eren’in 1 milyon liralık estetik operasyonu

Cenk Eren yüz gezdirme estetiği için 1 milyon lira ödemiş. Şarkıcı Cenk Eren yüzünü gerdirdi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting