Ana Sayfa / Kime Ait / Kalıp sabundan sıvı sabun yapma

Kalıp sabundan sıvı sabun yapma

Evde sıvı sabun yapılış ve tarifi.

Kalıp sabun nasıl sıvı sabun haline getirilir bilgisi. Sıvı sabun tüm dünyada popülerdir. Tercihen çamaşır ve mutfak eşyalarını yıkamak için kullanılır, ancak aynı zamanda elleri ve vücudu yıkamak için de yaygın olarak kullanılır. Çok para harcamadan evde sıvı sabun yapmayı öğrenmek ister misiniz?

Hayat pahalılığı nedeniyle artık vatandaşlar bir çok ürünü evde yapmaya başladı. Evde yapılan malzemelerden en çok tercih edilenlerinden biri ise sıvı sabunlar oldu. Bir tek sabun kalıbıyla 5 litre sıvı sabun yapılması ise vatandaşların bütçesine büyük ölçüde katkı sağlıyor.

Kalıp sabunları ne kadar sevsek de, çoğu kişi sıvı sabunları tercih eder. Kalıp sabunların dışı çabuk kirlenir ve mikropların taşınmasına yardımcı olabilir. Ayrıca kalıp sabun yere düştüğünde kimse bundan hoşlanmaz ve onu almak için eğilmek zorunda kalırlar. Sıvı sabunlar ise kullanımı kolaydır ve paylaşılabilir. Koronavirüsün hayatımıza girmesi ile daha çok hijyene önem vermeye başladık. Bunlardan başlıca olanı da el hijyeni. Koronavirüs nedeniyle evlerde sabun eskisinden daha yoğun bir miktarda tüketmeye başladık. Son zamanlarda her ürüne misliyle zam gelmesi ile birlikte vatandaşın beli iyice büküldü. Kara kara düşünen vatandaş rahat bir nefes alabilmek için çare arayıp püf noktalarından yararlanır oldu. Bunlardan biri de sadece 1 kalıp sabun ile 5 litre sabun elde etme yöntemi.

1 KALIP SABUNDAN 5 LİTRE SIVI SABUNU EVDE NASIL YAPABİLİRİZ?

Gereken malzemeler:

1 adet kalıp sabun

4,5 – 5 litre su

Yapılışı:

Banyonuzda bulunan bir adet banyo sabununu genişçe bir kap içerisine rende kullanarak rendeleyelim. Sabunları rendeledikten sonra tencere içerisine 4,5 litre kadar su koyalım. Tencereye koyduğumuz suyun kaynamaya yakın olması gerekiyor. Suyu yaklaşık 80°C oluncaya kadar ısıtalım. Elinizde bir ısı ölçer yoksa bu sıcaklığı suyun kaynamadan 1,5-2 dk. önceki hali olarak düşünebilirsiniz.

liquidsoap-0668.jpg

Suyu gerektiği gibi ısıttıktan sonra tencerenin altını kapatalım. Bir kapta rendelenmiş olan sabunları yavaş yavaş tencerenin içine boşaltalım. Hafif hafif karıştırarak sabunun su içerisinde tamamen eriyip karışmasını sağlayalım. Tencerenin içinde iyice karıştıktan sonra altını kapatıp tencerenizi bir kenara alın. Tencereyi bir gün kadar soğumaya bırakın. Sabunun daha koyu bir kıvam aldığını göreceksiniz. Tencerede hazırlamış olduğumuz sıvı sabunu 1 gün bekledikten sonra bir huni yardımı ile 5 litrelik bir pet şişe içerisine koyalım. İşte sadece 1 kalıp sabunla 5 litre sıvı sabun tarifimiz hazır…

İlginizi Çekebilir

John Lennon gitarı satılıyor

Dünyanın en pahalı gitarı açık arttırmada satılıyor. Müzik dünyasının efsane grubu Beatles’tan John Lennon’un 1960’larda …

Sınırsız Hosting