Ana Sayfa / Manşet / Kamil Bakum ve Eşref Üstünova yakalandı

Kamil Bakum ve Eşref Üstünova yakalandı

FETÖ’nün kritik isimleri Kamil Bakum ve Eşref Üstünova yakalandı. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları kapsamında düzenlenen operasyonda, örgütün kritik isimlerinden Kamil Bakum ve Eşref Üstünova yakalandı.

FETÖ’nün üst düzey kriptolarından iki kişi daha derdest edildi. Emniyet kaynaklarının verdiği bilgiye göre; İstanbul polisi tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada, örgütün sözde avukatlardan sorumlu ‘mahrem imam’ diye tabir ettiği hücre sorumlusu Kamil Bakum’un Ümraniye’deki ‘gaybubet evi’ olarak adlandırılan hücre evlerinde gizlendiğini tespit etti.

Gece söz konusu hücre evine yapılan operasyonda, Eşref Üstünova ve Kamil Bakum yakalanarak gözaltına alındı. Örgüt evinde yapılan aramalarda FETÖ/PDY’nn farklı zaman aralığında çekilmiş çok sayıda fotoğrafları ele geçirildi.

MUHSİN YAZICIOĞLU DAVASINDA PARMAĞI VAR

FETÖ/PDY üyeliği ile kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik dolandırıcılık suçlarından uzun zamandır aranan Kamil Bakum’un, 2009 yılında helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun içindeki helikopterin enkazından cihazların sökülmesi olayında yargılanan 2 Astsubayın avukatlığını yürüten Mustafa Atalar’ı davayı üstlenmesi için yönlendiren kişi olarak biliniyor.

Örgüt içinde sözde ‘mahrem imam’ olarak adlandırılan Kamil Bakum’un, Bank Asya, FETÖ üyelerince kullanılan şifreli mesajlaşma programı ByLock ve kapatılan örgüte ait şirketlerde çalışma kaydı da olduğu tespit edildi.

AVUKAT YAPILANMASININ İMAMI

Muş, Gaziantep ve Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin kararına istinaden ‘’Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” ve Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kararına istinaden “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık” suçlarından ara Bakum’un, 2005-2011 yılı öncesinde örgütün sözde “Muş İl İmamı” olduğu, onun öncesinde de Ankara Beypazarı İlçesinde sözde mahrem imamlık yaptığı belirlendi.

İlginizi Çekebilir

Fatih Terim Panathinaikos’tan gönderildi

Yunanistan macerası kötü biten Fatih terim, büyük öfke içinde. Türkiye’de kendisine İmparatoır denilen futbol adamı …

Sınırsız Hosting