Ana Sayfa / Ekonomi / Kamu işçisine gelen zam 11 Ağustos

Kamu işçisine gelen zam 11 Ağustos

SON DAKİKA kamu işçisine gelen zam oranı ve maaşlara yansıyacak tutar. hangi kamu işçisi ne kadar zam aldı, zamlı maaşlar ne kadar oldu bilgisi. Kamu işçisinin zam görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Hükümet ve işçi konfederasyonlarının üzerinde anlaştığı zam oranı gün içinde kamuoyuyla paylaşılacak.

Kamu işçisine yapılan zam oranı. Hükümet ile sendikalar anlaştı işte kamu işçilerine yapılacak olan zam miktarı. 700 bin kamu işçisinin zammı açıklandı.

PAZARLIK SONUÇLANDI. ZAM ORANI BELLİ OLDU

KAMUDAKİ İŞÇİLERİN ZAMMI AÇIKLANDI. Hükümet ve işçi konfederasyonları, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü üzerinde anlaşma sağladı. Hükümet ile Türk-İş ve Hak-İş arasında 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili 31 Mayıs’ta başlayan pazarlık görüşmeleri sonuçlandı.

Tarafların üzerinde anlaştığı zam oranı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda saat 14.30’da düzenlenecek imza töreninde kamuoyuyla paylaşılacak.

Türk-iş ve HAK-İŞ talepleri ortak belirlemişti

Bakanlıklar, üniversiteler, hastaneler, il özel idareleri, demiryolları, şeker fabrikaları ve elektrik üretim santrallerinin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolüyle ilgili süreç 31 Mayıs’ta başlamıştı.

Türk-İş ve Hak-İş’in en düşük brüt ücretin 4 bin 800 liraya yükseltilmesi, 2021-2022 döneminde ilk 6 ay yüzde 20, diğer 6 ay için enflasyon artı yüzde 3 refah payı talebine hükümet, brüt ücreti 3 bin 577-3 bin 750 lira arası olanlara 100 lira, brüt ücreti 3 bin 750-4 bin lira arası olanlara 60 lira seyyanen zam ile yılın ilk 6 ayı yüzde 9, ikinci 6 ay yüzde 5 artı enflasyon farkı teklifiyle karşılık vermişti.

İlginizi Çekebilir

Emekliye yeni zam müjdesi

Emekli seyyanen zam alacak Erdoğan rakamı açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimden önce emekli müjdesini açıklayacak. Emekli …

Sınırsız Hosting