Ana Sayfa / Manşet / Kamu-Sen’e basan grup kim?

Kamu-Sen’e basan grup kim?

Referandumda hayır oyu vereceğini açıklayan Kamusen Genel Başkanı İsmail Koncuk’a yönelik saldırı ve tehditler ciddi boyutlara ulaştı. Dün gece Kamusen’e basan grubun MHP’ye yakın kişiler olduğu öğrenildi. Milliyetçi memurları örgütleyen Kamu-Sen sendikasının genel merkezini basan 25 kişilik bir grup, Genel Başkan İsmail Koncuk’u da tehdit ederek istifa etmesini istedi. Koray Aydın ve Ümit Özdağ saldırıya sert tepki gösterdi.

Kamu-Sen binasına saldıranlar kimler? Ankara’da anayasa referandumu gerilimi teşiklatlara yayıldı. MHP’li muhaliflere göre Kamusen’e saldıranlar Balgat yönlendirmeli gençler. Anayasa değişikliği referandumu için ‘hayır’ oyu çağrısı yapan Kamu-Sen’in genel merkez binasına 25 kişilik bir grup tarafından saldırı yapıldı. Genel merkezi basan grup, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’u da tehdit ederek istifa etmesini istedi.

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, saldırganlar Türkiye Kamu-Sen’in Ankara’daki genel merkezini basıp önce kapıdaki güvenlik görevlileri ile tartışıp tartakladıktan sonra binaya girdi. Sendikayı basan grubun temsilcileri İsmail Koncuk ile de görüşüp, “istifa et” tehdidinde bulundu.

KONCUK: ONLARI DA GÖNDERMİŞLER ANLAŞILAN

Saldırı hakkında yorum yapmak istemeyen İsmail Koncuk, “Önemli bir şey yok. Kendini bilmez çocuklar. Demek ki kendi kafalarına göre hareket ediyorlar. Olur, böyle şeyler. Onları da göndermişler anlaşılan. Sıkıntı yok” dedi.

Koncuk, istifa tehditleri ile ilgili olarak da, “Beni kim istifaya çağırabilir, beni seçen delegeler. Demokratik yollardan seçilmiş insanız. Seçimle geliriz, seçimle gideriz bunlar doğru şeyler değil” diye konuştu.

‘BİZİM GENÇLERİ BİZİM KURUMLARA SALDIRTMAK…’

Kamu Sen Genel Merkez binasına yapılan saldırıya MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın’dan da çok sert tepki geldi. Yazılı bir basın açıklaması yapan Aydın şunları söyledi:

“Saldırı Sayın İsmail Koncuk’un şahsında tüm Kamu-Sen’e yöneliktir. Sosyal medya hesabından referandumda hayır diyeceğini açıklayan Sayın Koncuk’a yönelik baskı ve tehditler kabul edilemez. Düşünce ve kanaatlerini söz, yazı veya başka yollarla açıklayan kişi veya kurumların hedef alınması açık bir anayasa ihlalidir ve suçtur. Türkiye Kamu-Sen, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir ve gücünü yasalardan, üyelerinden ve ilkelerinden almaktadır. Dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen, birilerinin sus demesiyle susacak bir kurum değildir. Kendi kararını, yetkili kurullarında kendisi verecektir. Bizim gençlerimizi, bizim kurumlarımıza karşı kışkırtmak ve saldırmak hangi aklın ürünüdür? Böyle bir sorumsuzluk tam bir akıl tutulmasıdır. Milliyetçi-ülkücü hareketi ucube bir Partili Cumhurbaşkanlığı tesis etmek için birbirine düşürmeye ve bölmeye kimsenin hakkı yoktur. Ülkücüleri, demokratik tercihleri sebebiyle ayrıştırmak, ötekileştirmek ve ülküdaşlık hukukunu zedelemek büyük vebaldir. MHP ve Ülkücü Hareket’i kendi gündemi ve önceliği olmayan bir konu yüzünden birbirine düşürenleri, ne ülkücüler ne de tarih affetmeyecektir. Sağduyu galip gelmeli, demokratik kurallar işlemeli, her aşaması baskı ve dayatmalarla gelen Partili Cumhurbaşkanlığı sandığa gömülmelidir.”

ÜMİT ÖZDAĞ: ÜLKÜDAŞLARINI TEHDİT EDENLERİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ

MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ da Kamu-Sen’e yapılan saldırıya tepki gösterdi.

​Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Özdağ, “Ülkücü Hareket Balgat’ın saldırıları karşısında yılmayacak. Erdoğan’ı başkan yapmak için ülküdaşlarını tehdit edenleri tarihe sandığa gömeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Samsun’da halay kavgası, 4 yaralı

Halay çekme kavgasında kan aktı. Vezirköprü’de halay nedeniyle kavga eden grup birbirini yaraladı. Samsun’un Vezirköprü …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting