Ana Sayfa / Sağlık / Kansere dirençli kan grubu

Kansere dirençli kan grubu

Hangi kan grubu hangi kansere yakalanma riski taşıyor. Kansere karşı en dirençli kan grubu bilgileri. kan grubuna göre kansere yakalanma oranları ve hangi kanser türü hangi kan gruplarına yakalanabilir bilgisi. İsveç’te bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışma, 0 (sıfır) kan gurubuna sahip bireylerin kansere karşı daha korunaklı olduğunu ortaya koydu.

Kan grupları ve kansere yakalanma riskleri araştırması. Sağlık alanında tıp ve bilim el ele verdi önemli araştırmalara imza attı. teknolojinin de gelişmesiyle kansere karşı çare aranıyor. kan gruplarına göre hangi kan grubunun hangi kansere daha yatkın olduğu da ortaya çıktı. kansere en az yakalanan kan grubu ise bakın hangisi oldu. İsveç’in Karolinska Enstitüsü’nden bilim insanları yaptıkları araştırmalar sonucunda, kişinin kan grubu ile kanser geliştirme olasılığı arasında bağlantı olduğu belirlendi.

A KAN GRUBUNUN MİDE KANSERİNE YAKALANMA RİSKİ DAHA FAZLA
Araştırma kapsamında 35 yıl boyunca muayene edilen bir milyondan fazla insanın verileri değerlendirildi. Araştırmacılar, A kan grubuna sahip kişilerin mide kanserine yakalanma riskinin daha fazla olduğunu tespit etti.

B VE AB OLANLARIN PANKREAS KANSERİ OLMA RİSKİ DAHA YÜKSEK
Kan grubu B ve AB olanların ise pankreas kanseri olma ihtimalinin daha yüksek olduğu sonucuna varıldı.
EN DİRENÇLİ KAN GRUBU SIFIR
Çalışma, 0 (sıfır) kan gurubuna sahip bireylerin kansere karşı daha korunaklı olduğunu ortaya koydu.

Bilim insanları ayrıca, kanserli tümörlerin oluşumuna genellikle alkol, sigara ve steroid olmayan iltihap ilaçların neden olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Magnum dondurmalarında büyük risk

Magnum’da metal ve plastik parçaları çıktı. Magnum dondurmalarında sağlık riski iddiası İngiltere’de. Magnum dondurmalar, plastik …

Sınırsız Hosting