Ana Sayfa / Manşet / Karaciğere devedikeni tohumu

Karaciğere devedikeni tohumu

Karaciğeri en iyi yenileyen ve koruyan bitki devedikeni (tohumu)çekirdeğidir. Devedikeni çekirdeği onlarca hastalığa çare oluyor. Peki devedikeni tohumu nerede satılır. nasıl kullanılır ve yan etkisi var mı diye de sorabilirsiniz. Allah CC insanoğlu’nun dertleri için hep bir derman da yaratmıştır. Önemli olan bunu bulmak ve kullanmaktır. 

Halk arasında bilinen ancak son dönemde tıbbı olarak da doktorların kullanmaya başladığı bir bitkidir devedikeni tohumu. Devedikeni tohumu özellikle karaciğer hastaları için inanılmaz faydalı. Karaciğer yenilenmesine katkı yapan devedikeni tohumu kullanımı da oldukça basittir. Aktarlarda bolca satılan devedikeni tohumu yalnızca karaciğer yenilemekle kalmaz gögüs kanserine karşı da etkili bir bitki olduğu tıp dergilerinde yazılır. Devedikeni, karaciğer hastalıklarına karşı modern tıpta en çok faydası görülen tohum olarak kullanılmaktadır.Deve dikeninin; siroz, alkol kaynaklı hasarlı karaciğer ve hepatit hastalıklarından muzdarip hastaların tedavilerinde oldukça büyük bir yarar sağladığı gözlemlenmiştir. Aslında deve dikeni her türlü karaciğer toksisitesinde büyük ölçüde etkilidir.

DEVEDİKENİ TOHUMU KARACİĞER HASARINI GİDERİR

Özellikle Türkiye’de karaciğer rahatsızlıkları son dönemde arttı. Modern tıp her ne kadar bazı çözümler geliştirse de doğada bulunan bazı bitkiler bu hap ve ilaçlardan daha tesirli. Alman araştırmacılar, ölümcül olabilen amanita mantarı zehirlenmesinden sonra oluşan toksik karaciğer hasarının tedavisinde, deve dikeninin oldukça etkili olduğunu saptamışlardır.

Sık sorulan sorulardan biri de devedikeni tohumunun yan etkisinni olup olmadığı ve başka hangi hastalıklara ve rahatsızlıklara iyi geldiği yönünde. Devedikeni çekirdeği yani devedikeni tohumu sağlık açısından çok faydalı. Devedikeni tohumu göğüs kanserini önlemede de büyük fayda sağlar. Hatta bazı hekimler prostat kanserine de iyi geldiği yönünde görüş bildirmişlerdir.

 

İlginizi Çekebilir

Tokat deprem büyüklüğü

Tokat son deprem büyüklüğü. Tokat’a yeni büyük deprem bekleniyor mu? Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting