Ana Sayfa / Genel / Karda düşmeden nasıl yürünür?

Karda düşmeden nasıl yürünür?

Kış geldi, kar kabusu da başladı. Karda kayıp düşmeden yürümek gerekiyor. Karda yürürken çoğu zaman ya düşeriz ya da düşme tehlikesi atlatırız. Karda ve buz tutmuş yollar düşmeden yürümek adeta maharet ister. Buz patencisi değiliz ki karda dans eder gibi yürüyelim ve artisti hareketlerle ayakta kalalım. Peki o zaman nasıl yürüyeceğiz karlı yollarda. Buz tutmuş sokaklarda. İşte bu makalemizde karda yürümenin düşmeden yürümenin püf noktalarını işledik.

Buz tutmuş ve karlı kaplısokakta yürümek zorlaştı. Karda kayıp düşmeden yürümek için öncelikle doğru ayakkabı seçmeliyiz. mümkünse topuksuz ve kar şartlarına uygun ayakkabı giymeliyiz. Özellikle bayanlar yüksek topuk giymekten kaçınmalı. Her şeyden önce asla karlı bir yerde yürürken ellerimizi cebimize sokmamalıyız.

KARDA BUZDA DÜŞÜP BİR YERLERİMİZİ KIRMAMALIYIZ
İşe giderken, işten gelirken, çarşı pazara çıkarken özelikle karlı günlerde altı kaygan ve çok düz olan ayakkabı tercih etmeyin. Varsa kar botu ve tırtılı ayakkabı giyin. Doğru ayakkabı seçtiniz şimdi de yürüyüşünüz önem kazanıyor. karlı ve buzlu havalarda mümkün olduğu kadar küçük adımlarla yürüyün. yere sağlam bastığınızdan emin olun.
YAŞLI VE HAMİLELER KARLI HAVADA NASIL HAREKET ETMELİ, YÜRÜMELİ
Hamile ve yaşlılar için karlı ve buzlu yollarda yürümek ise adeta bir işkence ve sinir harbidir. Özelikle hamile bayanlar ve yaşlı kişiler bu havalarda mümkün olduğunca dışarı çıkmamalı. Karlı havalarda seçtiğiniz botun ayrıca ayak bileklerinize bol olmamalı ayak bileklerinizi saran bir bot tercih etmelisiniz.
Karlı havalarda giyiminizde düşme anında kırık oranınızı azalta bilecek önemli bir ayrıntıdır. Özelikle yünlü ve kalın giyinmeli bayanlar karlı havalarda etek yerine kalın kumaş pantolon tercih etmelidirler.

İlginizi Çekebilir

Fenerbahçe Opet Sultanlar Ligi şampiyonu

Sultanlar Ligi 2023-2024 şampiyonu Fenerbahçe Opet oldu. voleybolda Fenerbahçe rakipsiz kaldı yine şampiyon hep şampiyon. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting