Bolu Kartalklya Grand Kartal otel ölenlerin sayısı kaç, kaç yaralı var. Grand Kartal Otel yangını kaç kişi öldü gerçek sayı kaç. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: (Kartalkaya Otel yangını) “Ölü sayısı daha fazla ama resmi açıklamayı Vali Bey’in yapması daha doğru olacaktır. Otelin yangın merdiveninin olup olmadığını bilmiyorum. Burası bakanlık ruhsatlı. Ruhsatını bizden almadığı için bilmiyoruz.”
Kartalkaya otel yangını gerçek ölü ayısı kaç? Grand Kartal otel yandı kaç kişi öldü kaç yaralı var. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: (Kartalkaya Otel yangını) “Ölü sayısı daha fazla ama resmi açıklamayı Vali Bey’in yapması daha doğru olacaktır. Otelin yangın merdiveninin olup olmadığını bilmiyorum. Burası bakanlık ruhsatlı. Ruhsatını bizden almadığı için bilmiyoruz.”
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki bir otelde gece saatlerinde yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm oteli sararken ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. İlk belirlemelere göre yangında 10 kişi hayatını kaybederken 32 kişi de yaralandı. Yangınla ilgili 4 başmüfettiş görevlendirilirken Sağlık, İçişleri ve Kültür Turizm Bakanı bölgeye gidiyor.
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Bolu’daki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bir otelde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybederken 32 kişi ise yaralandı.
YANGIN TÜM BİNAYI SARDI
Yangın, sabahın erken saatlerinde Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan bir otelde meydana geldi. Otelin bir odasında başlayan yangın tüm binayı sardı. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi.
EKİPLER OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ
Olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın sebebiyle oteldeki tatilciler diğer otellere tahliye edildi. Ekiplerin müdahalesi sürerken yangında hayatını kaybeden ve çok sayıda yaralanan vatandaş olduğu öğrenildi.
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki otelde yangın
VALİ AYDIN: VEFATLARDAN 2’Sİ PANİKLE ATLAMAK SURETİYLE OLUŞUYOR
Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, 234 civarında misafirin kaldığı otelde gece 03.30 sıralarında ilk belirlemelere göre, restoran katında yangın çıktığını bildirdi. Alevlerin buradan yayıldığını aktaran Vali Aydın, “Şu anda 10 vefat, 32 yaralımız var. Vefatlardan 2’si panikle atlamak suretiyle oluşuyor. Biri otel görevlisi diğeri misafir. Yangına müdahale devam ediyor.”
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki otelde yangın: 3 ölü 11 yaralı
BAKAN YERLİKAYA: 267 PERSONELLE YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada “Bugün saat 03:27’de Kartalkaya Kayak Merkezinde bulunan bir otelde yangın çıktığı ihbarı alınmış, yangına çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 267 personelle müdahale edilmiş ve müdahaleye devam edilmektedir. İlk belirlemelere göre maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 32 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki otelde yangın: 10 ölü, 32 yaralı
BAKAN ERSOY: OLAYIN AYDINLATILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise “Ülkemizin önemli turizm destinasyonlarından biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki bir otelde meydana gelen yangın hepimizi derinden üzdü.
Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve gereken önlemlerin alınması için çalışmalara hızla devam ediyoruz. Başımız sağ olsun” açıklamasında bulundu.
OLAYI ARAŞTIRMAK ÜZERE 4 BAŞMÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan ise “Yaşanan elim olayı araştırmak üzere 4 başmüfettiş görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz gerekli incelemeleri yapacaktır. Bakanlık olarak süreci yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.
‘NEREDEN ÇIKACAĞIZ, YARDIM EDİN’
Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde, mahsur kalan vatandaşların “Nereden çıkacağız?”, “İnemiyorum”, “Yardım edin” şeklinde korku içinde yardım çağrısı yaptıkları duyuluyor. Bu durum, otelde yangın merdiveni olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi.
’40 YILLIK MÜESSESE HİÇ Mİ YATIRIM YAPMAZ’
Ziyaretçilerin otel hakkında yaptıkları yorumlarda, otelin eski ve bakımsız olduğu, altyapı yetersizliği nedeniyle birçok kez kayak yaparken teknik arızalardan dolayı mahsur kaldıkları belirtildi.
SÖZCÜ YAZARI NEDİM TÜRKMEN VE AİLESİ ÖLDÜ MÜ?
Türkiye’nin önde gelen turizm bölgelerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Oteli’nde yangın çıktı. Yangında ilk belirlemelere göre 10 kişi yaşamını yitirdi, 32 kişi yaralandı. İtfaiye ekiplerinin sabah 03.27’de başlayan yangına müdahalesi sürerken SÖZCÜ yazarı Nedim Türkmen de facianın yaşandığı oteldeydi. Ailesiyle birlikte otelde olan Türkmen’e sabahtan bu yana ulaşılamıyor.
Yakınları çevre hastanelerde de Nedim Türkmen ile ilgili herhangi bir iz bulamadı. Nedim Türkmen kayak sporuna olan ilgisi ile bilinen ekonomi çevrelerinde sevilen ve ekonomik verilere olan hakimiyeti ile saygı duyulan bir isim.
Bolu’da Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan, içinde tatilcinin bulunduğu Grand Kartal Otel’de yangın çıktı. Yangında ilk belirlemelere göre 10 kişi yaşamını yitirirken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan can kaybının artmasından endişe ettiklerini söyledi.
Yangının restoran bölümünde çıktığı düşünülüyor.