Ana Sayfa / Spor / Katarlı şeyh Manchester United’ı alıyor

Katarlı şeyh Manchester United’ı alıyor

Manchester United 6 milyar sterline katarlı şeyhin oluyor. Dünyanın en büyük kulüp satışı gerçekleşiyor. Futbol kulüpleri Arap milyarderlerin tekeline geçiyor. Manchester United’ın sahibi Glazer Ailesi, kulübü devretme konusunda Katarlı Şeyh Jassim bin Hamad bin Jassim ile yaptıkları görüşmelerde sona geldi. Satışın yaklaşık 6 milyar sterlin bedelle tamamlanması bekleniyor. Bu rakam tüm zamanların en pahalı kulüp satışı anlamına geliyor.

Katarlı bir şeyh ManU’yu 6 milyar sterline satın alıyor bu satış dünyanın en büyük futbol anlaşması olarak yorumlanıyor. Premier Lig’de dengeleri değiştirecek satışta sona gelindi. Katar Şeyhi Jassim bin Hamad Al Thani’ni Manchester United’ı kısa süre içerisinde Glazer Ailesi’nden resmen devralacak.

KATAR ŞEYHİ, MANCHESTER UNITED’I SATIN ALIYOR
Al-Watan’da yer alan habere göre, Şeyh Jassim bin Hamad Al Thani’nin Manchester United için yaptığı teklif kabul edildi. En az 6 milyar sterline gerçekleşmesi beklenen satışla birlikte bir rekor kırılabilir.

REKOR KIRILABİLİR
Manchester United’ın en az 5 milyar sterlinin üzerinde satılması durumunda rekor kırılacak. Rekor, 4.5 milyar dolara satılan NFL takımı Broncos’a ait.

“FUTBOLDA PARAYA İHTİYACINIZ VAR”
Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag geçtiğimiz günlerde kulübün satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Neler olduğunu bilmiyorum. Bildiğim tek şey Manchester United’ın dünyanın en büyük kulüplerden biri olduğu. Ama futbolda iyi bir kadro kurabilmek için paraya ihtiyacınız var ve günün sonunda başarılı olup olamayacağınıza oyuncuların seviyesi karar veriyor.” demişti.

 

İlginizi Çekebilir

Alanyaspor’dan İstanbulspor’a 6 gol

Alanyaspor 6, İstanbulspor 0. Alayanyaspor, İstanbulspor’u ezdi geçti. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında İstanbulspor’u konuk …

Sınırsız Hosting