Ana Sayfa / Kime Ait / Kayıp çalıntı araç sorgula

Kayıp çalıntı araç sorgula

E-Devlet kayıp çalıntı araç sorgulama ekranı. Yeni otomobil alacak vatandaşların alacakları aracın kayıp ya da çalıntı olup olmadığını öğrenmeleri için e-Devlet’ten plaka üzerinden araç sorgulaması yapması gerekiyor. Peki, plakadan araç sorgulaması nasıl yapılıyor? İşte detaylar…

E-Devlet araç sorgulama. Araçlarda kayıp ve çalıntı gibi sorunlar genellikle ikinci el araç alımlarında çıkmaktadır. Bu yüzden yeni araç alacak kişilerin alım işlemlerini tamamlamadan önce e-Devlet sisteminden kayıp çalıntı araç sorgulaması yapması gerekiyor.

Günümüzde araç alım satım işlemlerinde yapılan dolandırıcılık artmış durumda. Bundan dolayı alım satım işlemi öncesinde araca dair bazı sorgulama işlemleri yapmak mecburi olmuştur. Peki, kayıp ve çalıntı araç sorgusu nasıl yapılır? Cevabı haberimizde….

plakadan araç sorgulama

E-DEVLET PLAKADAN ARAÇ SORGULAMA İŞLEMİ

T.C kimlik numaranız ve şifrenizle e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kısmına araç sorgulama yazarak ilgili sayfaya geçmelisiniz. Açılan ekranda plakayı yazacağınız kısma plaka yazdıktan sonra aracın çalıntı olup olmadığı, ruhsatın sahibi, aracın rengi gibi birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

2024 Kurban kesim bedeli

Diyanet 2024 Kurban kesim bedeli. Vekaletle kurban esim bedeli açıklandı. diyanet Yurtiçi ve Yurtdışı 2024 …

Sınırsız Hosting