Ana Sayfa / Sağlık / Kekiğin çayı nasıl yapılır?

Kekiğin çayı nasıl yapılır?

Kekiğin faydalarını biliyoruz. İnsan için bitkiler otlar bulunmaz bir nimet türlü türlü şifa kaynağıdır. Kekiğin çayı da çok yararlı faydalıdır bünyemiz için. Peki kekiğin çayı nasıl yapılır, kekiğin çayı nasıl içilir ve kekiğin çayının faydaları nelerdir sorusuna gelin birlikte yanıt alalım. Sofralarda sık sık kullanılan baharatlardan biri olan kekik, özellikle de et yemeklerine çok yakışıyor. Faydaları saymakla bitmeyen bu baharat çay olarak da sık sık tüketiliyor. Kokusu muhteşem olan kekik çayı nasıl yapılır?

Kekiğin faydalarını saymakla bitiremeyiz aynı şekilde kekiğin çayı da faydalıdır. özellikle şu korona günlerinde koronadan kurtulmak, virüsleri öldürmek için kekiğin çayı çok tercih ediliyor. Bu makalemizde kekiğin çayının nasıl pişirildiğini, hazırlandığı ve kekiğin çayının nelere iyi geldiğinin yanıtlarını bulduk.

İşte tarifi…
2 tatlı kaşığı kuru kekik
2 su bardağı su

KEKİĞİN ÇAYI NASIL DEMLENİR
Kekik çayı tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle suyu derin bir cezvede kaynatın.

Su kaynadıktan sonra ocaktan alın ve içerisine kekiği ilave edin.

Yaklaşık 15 dakika kadar demlenmesini bekleyin.

Ardından süzün.

Tercihen içerisine birkaç damla limon damlatabilirsiniz.

KEKİĞİN ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?
Kekik çayı sindirim sistemi için harika bir arındırıcı bitkidir ve bazı bağırsak kancalı kurtlarını ve yuvarlak solucanlarını yok ettiği ve zengin veya yağlı yiyeceklerin sindirimine yardımcı olduğu bulunmuştur. Kekik ayrıca idrar yolu sağlığı için de gereklidir ve enfeksiyonları önlemeye ve sağlıklı bakterileri dengede tutmaya yardımcı olabilir. Kekik, otlar arasında en yüksek antioksidan seviyelere sahiptir. Serbest radikalleri ve diğer hastalık üreten maddeleri vücuttan atmada güçlü etkileri olan lutein, zeaksantin ve naringenin gibi biyoflavonoidlerle doludur.

kekiğin çayı ne işe yarar, nasıl içilir
Kekik, beyindeki GABA seviyelerinin üretilmesinde önemli bir rol oynadığı, uyku düzenlerinin düzenlenmesine yardımcı olduğu ve beyindeki nörotransmitter fonksiyonuna fayda sağladığı bilinen iyi bir piridoksin kaynağıdır. GABA ayrıca stres hasarına karşı en iyi doğal savunmalardan biridir.

KEKİĞİN KENDİSİNİ KAYNATIP İÇMEK NASILDIR İYİ MİDİR?
Taze kekik, yerel süpermarketinizin veya sağlık gıda mağazanızın üretim bölümünde bulunabilir. Kekik ayrıca büyümek için son derece kolay bir bitkidir ve hem konteynerlerde hem de ev bahçelerinde bolca üretebilir.

Kekik çayı güçlü bir şifa içeceğidir ve taze kekik yapraklarını sıcak suya akıtarak ve 15-20 dakika demlenerek yapılabilir.
Kekik çayı neye iyi gelir?
Kekik çayı, diğerlerinin yanı sıra kronik hastalık, solunum yolu enfeksiyonları, obezite, kas gerginliği, adet krampları, uykusuzluk, demans, üzgün mideler ve kabızlıktan muzdarip insanlar için oldukça az fayda sağlar. Bunun nedeni yüksek C vitamini, A vitamini, bakır, demir, manganez, potasyum, fosfor, karvakrol, piridoksin ve çok sayıda güçlü antioksidan bileşiktir.

Antioksidan Özellikleri:

Kekik çayındaki aktif bileşenler, vertigo, multipl skleroz, kulak çınlaması, hepatit ve zona gibi birçok hastalığın önlenmesi veya hafifletilmesi ve vücuttaki genel oksidatif stresin azaltılması ile bağlantılıdır. Bu, timol, luteolin ve diğerleri dahil olmak üzere kekik yağında bulunan antioksidanlardan kaynaklanmaktadır.

Evet değerli okurlarımız kekiğin çayının tarifini, nasıl yapıldığını yazdı. Siz de, kekiğin çayı nedir, kekik çayı faydası kekik çayı bronşit, kekiğin çayı adet kanaması, gebelikte kekik çayı, yatmadan kekik çayı, kekik çayı ne zaman içilmeli, kekiğin çayı zararları gibi terimleri google da aratarak daha fazla sağlıklı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Ömür boyu sigara satışı yasaklanan ülke

Sigarasız tolum için ilk adımı atımı atan ülke. Hayat boyu sigara satışının yasaklanacağı ülke İngiltere …

Sınırsız Hosting