Ana Sayfa / Spor / Kemal Canbolat neci, nereli ve kim?

Kemal Canbolat neci, nereli ve kim?

Suriye’de basketbol oynayan Kemal Canbolat aslen nereli, yaşı, ve kimdi bilgileri. Kemal Canbolat Şam’dan kareler paylaştı, Şam’da hayatın güllük gülistanlık olduğunu açıkladı. Suriye Basketbol Ligi takımlarından Al Wahda Damascus’ta forma giyen Türk basketbolcu Kemal Canbolat’ın Suriye’den yaptığı paylaşım büyük ses getirdi. Canbolat yaptığı paylaşımda Suriye’de bir restorandan görüntü paylaşarak, “‘Savaş var’ dediğiniz Suriye’de Amerikalı takım arkadaşımla restoranda oturuyorum.” ifadelerini kullandı.

Basketbolcu Kemal Canbolat neci, nereli ve kim soruları. Suriye’de Türk basketbolcu Kemal Canbolat Şam’ı anlattı. Türk basketbolcu Kemal Canbolat, Suriye’den yaptığı sosyal medya paylaşımıyla gündem oldu.

“SURİYE’DE AMERİKALI TAKIM ARKADAŞLARIMLA RESTORANDA OTURUYORUM”

Suriye Basketbol Ligi takımlarından Al Wahda Damascus’ta forma giyen Kemal Canbolat, sosyal medya hesabından Suriye’de bir restoranda çektiği videoyu, “‘Savaş var’ dediğiniz Suriye’de Amerikalı takım arkadaşımla restoranda oturuyorum.” ifadeleriyle paylaştı.

“UNLARI HALKIMA GÖSTERECEĞİM”

Kendisine gelen tepkiler sonrası bir paylaşımda daha bulunan Canbolat, “Bazı arkadaşlar bana yiyorsa İdlib’e git diyorlar. Siz ruh hastası mısınız? Ben şeriatçı kafadan kaçıyorum. Ülkem adına en büyük endişem bu, ne işim var İdlib’te? Hem O bölgeye milyon Türk gitti ve gidiyorlar ve bizim askerlerimiz var. İnsanların görmesi gereken yerler Suriye’nin diğer şehirleri ve ben bunları halkıma göstereceğim.” ifadelerini kullandı.

Kemal Canbolat’ın yaptığı paylaşımlar şöyle:

Suriye'de oynayan Türk basketbolcunun ülkeden yaptığı paylaşım büyük ses getirdi

Suriye'de oynayan Türk basketbolcunun ülkeden yaptığı paylaşım büyük ses getirdi

‘YAŞAM GAYET NORMAL’

“Herkesin çok merak ettiği bir şey, yaşam nasıl orada?” sorusu üzerine Kemal Canbolat, “Yaşam tamamen normal. Özellikle Şam’da sosyal hayat gerçekten çok üst seviyede. İnsanlar her daim sokaktalar. Restoranlar, kafeler hınca hınç dolu. İnsanlar artık hayatlarını yaşıyorlar. Geçmişte olan savaş ya da ekonomik krizle ilgili şeylerden çok etkilenmiyorlar diyebilirim, etkilenseler de artık bunu umursamıyorlar, yaşamlarına devam ediyorlar, gayet normal bir hayat var Suriye’de” diye konuştu.

‘İNSANLARIN ÇOĞU TÜRKİYE’YLE BARIŞ YAPILMASINI İSTİYOR’

Canbolat, Aksoy’un “Siz orada bir Türk sporcu olarak herhangi bir sıkıntı çektiniz mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Aslına bakarsanız hiç çekmedim diyebilirim. İlk geldiğim günde bile, teklif aldığımda da Türk kimliğimi gizlemeden geldim buraya. Türk olduğumu her şekilde gittiğim her yerde belirtiyorum. Bu konuda hiçbir şekilde negatif bir tepki almadım. Taksiye bindiğimde, restorana gittiğimde, sipariş verdiğimde insanlar merak edip soruyorlar ‘Türküm’ dediğimde ‘başım gözüm üstüne’ diyorlar Arapça. İnsanlar gayet kibarlar, nazikler. Hatta buradaki insanların çoğu yaşanan ekonomik krizden dolayı Türkiye’yle barış yapılmasını çok istiyorlar. Ben de bunun olmasını, iki devletin barış içinde yaşamasını, sorunlarının çözülmesini ciddi anlamda temenni ediyorum. Buradaki insanların çoğu da bunu istiyorlar. Kendi yaşam seviyelerini de daha iyi hale gelmesi için.”

‘HİÇBİR ŞEKİLDE TEHDİT HİSSETMEDİM’

“Batı her daim ‘Suriye güvenli değil, insanların geri dönmesi için güvenli değil’ propagandası yapıyor. Siz güvende misiniz orada, korumanız var mı?” sorusunu yanıtlayan Canbolat, “Hayır. Ben işin siyasi kısmından propagandalardan anladığımı söylemem ama burada sıkıldığım bir akşam gece 12’de dışarı çıkmıştım, kaldığım yere 2-3 kilometre ileride Emevi Camisi’nin olduğu, tarihi eserlerin olduğu Şam’ın eski şehir merkezi var. Elektrik sıkıntısı olduğu için, sokakların çoğu burada elektriksiz. Gece tek başıma yürüyüp her yeri gezdim. Hiçbir şekilde bir tehdit hissetmedim, beni rahatsız edecek hiçbir durum olmadı, her gün dışarıdayım. Sadece kaldığım yerde durmuyorum, antrenmana gidiyorum, antrenmandan sonra arkadaşlarımla akşam dışarı çıkıyorum, kendim yemek yemeye gidiyorum, tarihi yerler keşfetmeye gidiyorum. Hiçbir şekilde beni tedirgin hissettirecek bir şeyle karşılaşmadım” ifadelerini kullandı.

‘ŞAM, BEYRUT’TAN DAHA GÜVENLİ’

İlay Aksoy, “Biz DP olarak yeni Lübnan’a gittik ve Lübnan’da da birçok Batı’nın şişirdiği yalanları deşifre ettik hiç anlattıkları gibi değil. O yüzden sizin de burada bölgede özellikle Suriye’de yaşayıp güvende olmanız bizim için çok önemli bir bilgi” dedi.

Bunun üzerine Canbolat, “Ben Lübnan üzerinden gidip geliyorum, Türkiye’ye gideceğim zaman. Arada Beyrut’ta birkaç gün kalıyorum. Suriye’ye geldiğinizde özellikle Şam’da Beyrut’tan daha güvende hissedebilirsiniz. Çünkü burada neyin ne olduğu çok belli. Savaş sonrası çok fazla kontrol noktaları var mahallelerin girişinde. Güvenlik önlemleri iyi bir seviyede burada ama Beyrut’ta ben açıkçası o kadar Suriye’de hissettiğim zaman güvende hissetmemiştim” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Ankaraspor-Nazillispor maçı şikeli mi?

Ankaraspor-Nazillispor maçında şut ible çekilmedi maçta şike yapıldığı öne sürüldü. TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta dün …

Sınırsız Hosting