Ana Sayfa / Gündem / Kepez Belediye Başkanı tutuklandı

Kepez Belediye Başkanı tutuklandı

Teleferik kazası sonrası Antalya Kepez belediye başkanı ve 4 kişi tutuklandı. CHP’li belediye başkanı ttuklandı. Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 18 kişinin de yaralandığı teleferik kazasına ilişkin gözaltına alınan 12 şüpheli adliyeye sevk edildi. Kazaya ilişkin bilirkişi ön raporu da tamamlandı. Rapora göre teleferik direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olduğu ve korozyona uğradığı belirlendi. Makara sisteminin hasarlı olması, kazanın yaşanmasına neden oldu. Son dakika haberine göre, Adalet Bakanı Tunç, Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin 14 şüpheliden 5’inin tutuklandığını bildirdi. İşte teleferik kazası soruşturmasında son durum ve kazanın nedenine ilişkin hazırlanan raporun ayrıntıları…

Kepez CHP’li belediye başkanı ve 4 kişi tutuklandı teleferik kazası sonrası. Antalya’da Ramazan Bayramı’nın 3. günü meydana gelen teleferik kazasında 1 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı.

Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan kazada önce direk devrildi, sonra kabinin tabanı koptu. Kabindeki 8 kişi metrelerce yüksekten düştü. Kaza sonrası bölgede çok sayıda ekiple kurtarma çalışması başlatıldı. 23 saat süren kurtarma operasyonuyla havada mahsur kalanların tamamı kurtarıldı.

12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kazanın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Tunç, Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin 14 şüpheliden 5’inin tutuklandığını, 8’i için adli kontrol kararı verildiğini, 1 kişinin serbest bırakıldığını bildirdi.

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde gerçekleşen 1 kişinin hayatını kaybettiği 17 kişinin yaralandığı teleferik kazası ile ilgili paylaşım yaptı. Tunç, 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanından oluşan bilirkişi heyeti tarafından detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapılarak ön raporun hazırlandığını belirtti.

Bakan Tunç, kaza sonrası başlatılan soruşmada, 14 şüpheliden 5’inin tutuklandığını, 8’i için adli kontrol kararı verildiğini, 1 kişinin serbest bırakıldığını belirterek, “Hepimizi üzen olayla ilgili adli soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Anet A.Ş’nin Genel Müdür Vekili B.S, mekanik mühendisi O.E, Anet iş güvenliği uzmanı M.A, taşeron bakım şirketinin sahipleri R.T. ve S.T, şirketin bakım ve otomasyon amiri S.Y, mekanik bakım sorumluları S.K, K.K, O.K, Ö.E, makine teknisyeni H.A. ile iş güvenliği uzmanı T.Ü.A. gözaltına alındı.

Şüphelilerden tekniker A.A’nın ise yurt dışında olduğu tespit edildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan teleferik kazasına ilişkin bilirkişi ön raporu da tamamlandı.

İlginizi Çekebilir

Süper Lig 36. hafta maçları aynı saatte

Süper Lig’deki tüm maçlar aynı gfün aynı saatte oynanacak. 12 Mayıs Süper Lig maçları pazar …

Sınırsız Hosting