Ana Sayfa / Genel / Kiev heyeti Belarus’ta

Kiev heyeti Belarus’ta

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş bugün birinci haftasına girdi. İki ülke arasında yaşanan gerginlikler sebebiyle dünya diplomasisi kaynarken bugün tarafların müzakere için Belarus’ta toplanması bekleniyor.

Rusya-Ukrayna müzakereleri: Kritik görüşme için son bir buçuk saat

Belarus’un Gomel bölgesinde yapılması beklenen görüşmeler için Sputnik’e bilgi veren bir kaynak Kiev heyetinin Belarus’a vardığını belirtti.

Belarus Dışişleri Bakanlığı ise Rusya-Ukrayna müzakereleri için platformun hazır olduğunu ve heyetlerin beklendiğini açıklayarak görüşmenin gerçekleşeceği salondan bir kare paylaştı.

Rus heyeti: Anlaşmaya hazırız

Rusya heyetinden yapılan görüşmelere ilişkin açıklamada, “Ukrayna ile her iki tarafın da çıkarına olacak bir anlaşmaya varmaya hazırız” denildi.

Belarus’un Gomel kentinde başlayacak olan müzakerelerde Rus heyetine başkanlık eden Vladimir Medinskiy, yaptığı basın açıklamasında “Ayrı ayrı, yaklaşık bir saat içinde geleceklerine dair bilgiler aldık, öğle saatlerinde müzakere masasına oturacağız” ifadelerini kullandı.

Kritik görüşme için son bir buçuk saat

Belarus’un Gomel kentinde Rusya ile Ukrayna arasında başlayacak müzakereler öncesi Ukrayna heyetinin başkanı Leonid Kravçuk görüşmelerin bir buçuk saat içinde başlayacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

Antalyaspor’un hocası Alex oldu

Alex de Souza Antalyaspor’un yeni teknik direktörü oldu. Fenerbahçe efsanesi Alex, Türkiye’de hocalık yapacak. Antalyaspor’da …

Sınırsız Hosting