Ana Sayfa / Gündem / Kılıçdaroğlu ne açıkladı, hangi vakıfları suçladı

Kılıçdaroğlu ne açıkladı, hangi vakıfları suçladı

Kemal Kılıçdaroğlu dün gece saat 22’de ne açıkladı hangi iddiaları ortaya attı. Kimler ABD’ye neden para kaçırıyor iddia ne? CHP Lideri Erdoğan ve ailesinin para kaçırdığı öne sürdü siyasette gerilim artacak gibi. Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na dava açması bekleniyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan paravan vakıf iddiası, ABD’De kimi işaret etti? CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun son açıklaması saat 22’de yayınlandı Kılıçdaroğlu hangi iddiaları gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında partililere ve halka seslenerek saat 22.00’de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğini açıklamıştı.

CHP lideri grup toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Yurtdışındaki yapının başlarında da Erdoğan’ın aile bireyleri geliyor. O yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkartma istiyorlar paravan yapı üzerinden O birkaç yüz kişilik kurtarma operasyonunda sen yoksun. Akşam 22’de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim, milletimi de bekliyorum. Erdoğan sakın reddetmeye kalkma, bütün belgeler elimizde.”

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

“Amacım komaya sokulan devleti kurtarmaktır.

Bir vakıf kuruyorlar Amerika’da. Neden Amerika’da. Amerika kanunlarının arkasına gizlenebilir. Orası hukuk devleti. Hukuksuzukla yok ettikleri ülkeden hukuka sığınmak için ABD’ye kaçıyorlar. Kendilerine yeni bir Pensilvanya yaratmaya çalışıyorlar.

Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşı kuruyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Şimdi isim vermeyeyim. Belki kendileri söyler. Aile içi işlerine karışmayayım.

Bu paravan yapının izin çıkara hakkı için Türkiye’de 2 vakıf seçiyorlar. TÜRGEV ve Ensar. Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. Bir TÜRGEV bir Ensar. Para gönderimi listesinin sonu yok. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyor Amerika’ya. Ensarcım, TÜRGEV’cim size bu paraları kim verdi? Bu dövizleri neden ABD’ye taşıyorsunuz.

Gelelim Amerika’ya kaçmaya hazırlananlara yeni iktidarın sizi orada rahat bıracağını mı sanıyorsunuz?

Erdoğan çık söyle aileden kim gönderiyor bu paraları? ve kim alıyor Amerika’da ailenden bu parayı?

KILIÇDAROĞLU’NUN İDDİALARI

Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satır başları;

“Sevgili halkım, iyi akşamlar. Öncelikle bugün içimizi yakan haberler aldık. Şehitlerimiz var, evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerinin, milletimizin başı sağ olsun. Böylesine acı bir günde böyle bir konuşma yapmak, inanın beni üzüyor. Ama bu ülkenin geleceği söz konusu. Bu da benim, ana muhalefet olarak, bir vatansever olarak bir görevimdir.

Bugün grup konuşmamda bürokratlarımıza seslendim. Az da olsa suça bulaşmış olanları, hizmet ettikleri kişiler tarafından hiç umursanmadıklarını söyledim. Onların kendilerini kurtarma planlarında siz yoksunuz dedim. Bekleyin, ülkemizin dürüst, şerefli bürokratlarına selamlar olsun, onların başımızın üstünde yeri var.

İktidarımızda onları çok güzel günler bekliyor. Hepsini biliyoruz, duyuyoruz. Allah onlardan razı olsun. Sarı bürokratlar, sizler devleti, kanun dışı talimatlar uygulayarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz. Öncelikle birazdan açıklayacağım şey, skandallar ile yolsuzluklara dikkat çekmek değildir.

Bunların ne olduğunu sağır sultan da biliyor. Amacım, komaya sokulan bu devleti uyandırmaktır. Komaya sokulan bu devi uyandırmak ve çalışır hale getirmektir. Ama size de bir iyilik yapıyorum sarılar. Sizi bu suç gemisinden indirmek istiyorum. İnin kurtarın kendinizi. Çok geç olmadan, küçük cezalarla kurtulabileceğiniz bir aşamada kurtulun.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati’nden atıldı

İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet’i tarikattan attı. Cübelli Ahmet cemaatsiz kaldı iİsmailağa onu aforoz etti. Cübbeli …

Sınırsız Hosting