Ana Sayfa / Kadınca / Kiralık gelinlik fiyatları uçtu

Kiralık gelinlik fiyatları uçtu

Evlenecek kızarın hayali olan gelinlik fiyatları tavan yaptı aileler gelinlik kiralamada buldu çareyi. Gelinlik kiralama fiyatları ise yine cep yakıyor. Artan enflasyon fiyatları ve alım gücünün günden güne düşmesi yeni evlenecek olanları hayal kırıklığına uğrattı. Geçtiğimiz günlerde yapılan “Evlilik Maliyeti Fiyat Araştırması”nda evliliğin maliyetinin 400 bin liraya yaklaştığı görülürken çiftler artık gelinlik ve damatlık almak yerine kiralamayı tercih ediyor. Sahibinden bir kez kullanılmış gelinlikler ile lüks abiye gece kıyafetleri ve özel dikim damatlıklar uygun fiyatları sebebiyle adeta yok satıyor.

Gelinlik kiralama sektör haline geldi. Enflasyonla birlikte düğün yapmanın maliyeti de iki kat arttı. Fiyatı en çok artanlardan biri olan gelinlik ve damatlıklarda artık ikinci el tercih edilmeye başlandı. Gelinlik mağazası sahibi Asiye Erikci, son iki yıldır kiralama sayısının artışa geçtiğini belirterek “Yeni jenerasyon çiftler düğüne ve kıyafete masraf etmektense tatile gitmeyi, iyi bir yerde balayı yapmayı tercih ediyor. Sıfırdan ev hazırlıyor, bunun için de bir takım şeylerde kısıtlamaya gidiyorlar” dedi.

‘FİYATLAR EN AZ YARI YARIYA DÜŞÜYOR’

Satılık gelinlik fiyatlarının 15 bin ile 30 bin arasında değiştiğini, kiralamada ise fiyatların en az yarı yarıya düştüğünü anlatan Erikçi, “Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte evlenecek olan çiftlerin de heyecanı ve stresi arttı. Kadınlar özel geceler ve davetler için gardıroplarına bir servet harcamak yerine abiye, gece kıyafetlerini kiralamayı tercih ediyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

Ben Bu Cihana Sığmazam ve Aldatmak final yapıyor

Aldatmak dizisi final bölümü, Ben Bu Cihana Sığmazam final bölümü. Final yapacak 2 dizi. atv …

Sınırsız Hosting