Ana Sayfa / Manşet / Kırkpınar 2023 güreşleri ve başpehlivanı

Kırkpınar 2023 güreşleri ve başpehlivanı

Kırkpınar tarihi Yağlı güreşleri 2023 başpehlivan ki oldu, olacak sorusu. Güreş tutkunlarının yakından takip ettiği tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin beklediği tarih geldi çattı. Kırkpınar Yağlı Güreşleri bugün alışılmadık seri bir hava ile başladı. Sarayiçi Er Meydanı’nda 53 başpehlivan altın kemer için mücadele edecek. Peki, 2023 Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne kadar sürecek, para ödülü ne kadar? İşte detaylar…

Kırkpınar 662. yağlı güreşleri 2023 baladı 8 temmuz günü. Kırkpınar 2023 başpehlivanı kim olacak merak ediliyor. Temmuz ayının simgelenmiş sporu Kırkpınar Yağlı Güreşleri 662. kez büyük bir mücadaleye sahne olacak. Adını UNESCO’nun, Somut Olmayan Kültür Mirasları Listesi’ne adını Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı bu yıl 1 milyon lira kazanacak. İşte, 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri hakkında bilgiler…

2023 KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ NE ZAMAN?

Kırkpınar Yağlı Güreşleri 8 Temmuz Cumartesi günü başlayan güreşler akşam saat 19.30’a kadar devam edecek.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ HANGİ KANALDA?

Edirne’ye 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemeye gelenlerden bazıları, otellerde yer bulamayınca çadırda kaldı.

Gurbetçi sezonu olmasının yanı sıra Kırkpınar yoğunluğunun yaşandığı kentteki oteller doldu.

Yurdun çeşitli yerlerinden gelen güreşseverlerden bazıları, otellerde yer bulamayınca çareyi araçları veya er meydanı yakınına kurdukları çadırlarda kalmakta buldu.

Sakarya’dan gelen 74 yaşındaki Hüseyin Gündoğdu, 40 yıldan beri Kırkpınar güreşlerini izlediğini söyledi.

Güreş sevdasının babasının güreşçi olmasından kaynaklandığını belirten Gündoğdu, “Koca Yusuf’un filmlerini seyrettik. Oradan bir hastalık kaptım. 40 yıl oldu, devamlı geliyorum. Buraya geldiğim vakit bir sene dinlenmiş oluyorum, böyle bir atmosfer.” dedi.

Gündoğdu, hasta eşinden müsaade isteyerek Edirne’ye geldiğini ifade etti.

Sakarya’dan Mithat Akkuş da 7 yıldır Kırkpınar’a geldiğini anlattı.

Edirne’de çadırda konakladıklarını belirten Akkuş, “Çadır, hava şartları nedeniyle biraz sıkıntılı oluyor. Otellerde yer olmadığından çadırda kalıyoruz.” diye konuştu.

Sakarya’dan Rahmi Özmert, 1996’dan bu yana Kırkpınar’a geldiğini söyledi.

Çadırı temiz havası için tercih ettiklerini anlatan Özmert, “Arkadaşlarımızla geliyoruz. Güzel bir ortam oluyor. Stres atıyoruz. Sakarya’dan Edirne’ye kadar geliyoruz. Güreşleri seyrediyoruz, memnun oluyoruz. Güreş sevdası çocukluktan geliyor.” dedi.

Güreşseverlerden bazıları, cami bahçesinde çadır kurdukları için kendilerinden yer parası alındığını iddia etti.

Sakarya’dan gelen Bayram Şeybar, cami bahçesinde kalan herkesten para istendiğini öne sürerek, “Buranın ücretli olduğunu söylediler, biz de verdik 150 lira. ‘Herkesten alıyoruz.’ dediler.” ifadelerini kullandı.

Şeybar, “Şimdi şikayetçi olsam karakola git, ifade ver, bir sürü iş. Buraya güreş izlemeye geldik. O nedenle şikayetçi olmayacağım. Fakat bundan sonrası için önlem alınsa iyi olur.” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Sınırsız Hosting