Ana Sayfa / Kime Ait / Knorr nerenin, hangi ülkenin?
KNORR NE MALI

Knorr nerenin, hangi ülkenin?

Knorr hangi ülkenin, ne malı ve ne üzerine üretim yapıyor diye sorulur. Knorr ürünleri hangileri ve ürün yelpazesini sizler için araştırdık. Knorr kaç yıldır Türkiye piyasasında ve mutfaklara giriyor bligisi. 

Almanya’nın dünyaca ünlü markaları ve Knorr. Knorr bugün birçok ülkede satılıyor. Knorr, 1838 yılında Carl Heinrich Thedor Knorr tarafından Heilbornn, Almanya’da kurulmuştur. Adını kurucusu Carl Heinrich Thedor Knorr’un soyadından almıştır. Knorr, 2000 yılında Unilever isimli yemek şirketi tarafından satın alınmıştır. Knorr şirketin toplam da £3 Milyar parası bulunmaktadır.

 

KNOR NE ZAMAN KİM TARAFINDAN KURULDU

İşte yaklaşık 200 yıldır faaliyette olan dev firmanın tarihsel gelişimi.

1800 – Carl Heinrich Thedor Knorr 18 Mayıs 1800 tarihinde Almanya’da doğmuştur. Aldığı ticaret eğitimin ardından tarım ürünlerine de merak salar ve onların toptancılığını yapmaya başlar.

1838 – Carl Heinrich Thedor Knorr öğütme ve kurutma yapmak amacıyla Heilbornn’da bir fabrika kurmuş ve kahve ticareti sektörüne de girmiştir.

1889 – Knorr’un zamanla ünlü olan “Bezelyeli Sosis”leri ilk kez bu yılda üretilmeye başlanmıştır.

1892 – Knorr, makarna sektörüne de girmiş ve makarnanın da üretimine başlamıştır.

1894 – Knorr hızla gelişip büyümüş ve bulunduğu şehirdeki en büyük fabrikalardan biri haline gelmiştir.

1900 – “Bezelyeli Sosisler” 40 farklı çeşide ulaşmıştır.

1911 – Knorr, İtalya dışında Avrupa’daki en büyük makarna üreticisi olmuştur.

1948 – Bu yılda kullanılmaya başlanan teknoloji ile çorbalar artık 30 dakikada değil, 5-10 dakika arası pişme süresine indirilmiştir. Ayrıca ürünleri dış etkenler, nem ve mikroplardan korumak için yeni alüminyum keseler kullanılmaya başlanmıştır.

1978 – Ülkemizde de Knorr ürünleri kullanılmaya başlanmıştır. Türkiye’ye geldiği yıldan bu yana yemeklerimize kalitesiyle lezzet katmaya devam etmektedir.

2000 – Knorr ürünleri, dünya üzerindeki satış yerlerini 87 ülkeye çıkardı. Knorr markasını Ekim’de Unilever satın aldı.

2001 – Yemek Harçlarınında lansmanını alan Knorr, artık sadece hazır çorbalarınve bulyonların üretimini değil aynı zamanda hazır gıda pazarına da girerek o kategoride de ismini duyurmuş oldu.

2003 – Knorr, çeşni serisini piyasaya sürdü. Yine aynı yıl Knorr Yemek Harçlarına yenilikler eklendi. Bunlar; Knorr İnegöl Köfte Harcı, Knorr Dolma Harcı, Knorr Zeytinyağlı Dolma Harcı’dır.

2004 – Knorr, Kuru Gıda Pazarı’na yepyeni ürünlerini sundu.

2006 – Knorr, “Doğallık Kampanyası” başlatmıştır.

2007 – “Bugün ne pişirsem?” isminde başlattığı kampanya ile her ayrı gün için farklı yemek alternatifleri üreten yenilikçi bir şirket haline gelmiştir.

2008 – Altın Effie ve 4 Kristal Elma Ödülü almıştır.

2010 – Knorr, bu yılda birçok ödüle sahip olmuştur; 8. Altın Örümcek Web Ödülleri, Halkın Favorisi Ödülü, Kategori Birinciliği Ödülü, Bilişim 2010 Web Sitesi Görsel Tasarım Ödülü.

2011 – Tavuk Suyu’nu mutfağımıza getirerek yemeklerimize lezzet katmıştır.

2012 – Knorr, hem çorbalarının tuz miktarını azaltmış hem de tazeliklerini korumaları için üç katlı ambalajlarda tüketime sunmuştur.

Hangi Ülkenin: Almanya
Kurucusu: Carl Heinrich Thedor Knorr
Kuruluş Yeri: Heilbronn, Almanya
Kuruluş Tarihi: 1838
Sahibi: Unilever
Tür: Yemek Şirketi

İlginizi Çekebilir

Erdal Alkış neci, nereli ve kim?

Erdal Alkış aslen nereli, yaşı, eğitimi ve kimdiri. TFF Başkan adayı olan isimler kimler. Erdal …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting