Ana Sayfa / Sağlık / Kolay yastık temizliği nasıl?

Kolay yastık temizliği nasıl?

Yastık türlerine göre temizlik nasıl yapılır? yastık nasıl temizlenir çamaşır makinesinde nasıl yıkanır. yastık kurutmanın püf noktaları. Yastık temizliği çok dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Ancak kimi zaman yastık kılıfları sık sık yıkansa da yastık temizliği senede bir kere bile yapılmamaktadır. Özellikle pamuk ya da yün yastıkların temizliği silikon ya da elyaf yastıklara oranla çok daha incelikli olduğundan yastıklar senelerce hiç temizlenmeden kullanılabiliyor.

Yastık ve yorgan temizliği ve hijyeni sağlığımız için çok önemlidir. İşte türlerine göre yastık nasıl yıkanır temizlenir püf noktalarını bu makalede bulabilirsiniz. Gece uyurken yüzümüz ve saçlarımız yastıkla bütünleşmektedir. Bilhassa yaz aylarında artan terleme ve saçlardaki yağın yastıkla temas etmesiyle yastık kılıflarının yanı sıra, yastıkların kendisi de çok çabuk kirlenmektedir. Bu noktada ise yastık temizliği büyük önem taşımaktadır. Yastıklar uzun süre temizlenmezse koku yapması ve içinde bakteri üremesi çok daha kolay hale gelmektedir. Aynı zamanda cildimiz de yastık yüzeyi ile temas ettiğinden istenmeyen cilt sorunlarının oluşması kaçınılmazdır.

Yastığın tamamen kurutulması temizlik kadar önemli
Yastık temizliği için birçok yöntem olmasına rağmen, tüm yöntemlerin ortak özelliği yastığın doğru kurutulmasıdır. Tamamen kurumadan kullanılmaya başlanan yastıklarda daha fazla bakteri üreme riski bulunmaktadır. Bu nedenle yastık temizliği için hangi yöntem kullanılıyor olursa olsun, yastığın tamamen kuruduğundan emin olunmalı ve kullanılmaya sonrasında başlanmalıdır.

Yastık türlerine göre temizlik yöntemleri
Eskiden yün ve pamuk yastıklar çok daha sık kullanılsa da, günümüzde elyaf, visco ya da silikon yastıklar daha fazla tercih edilmektedir.

Visco yastık temizliği: Visco yastıkların yıkanmaması önerilmektedir. En ideal temizlik yöntemi vakumlamadır. Temizlik yaparken yıkama yerine ıslak bir bez ile silerek lekelerden ve kokudan kurtulabilirsiniz. Ancak yastığınız aşırı derecede kirlenmişse soğuk suda sıvı el sabunu kullanılarak yıkamak mümkündür.

Yün ve pamuk yastık temizliği: Yün ve pamuk yastık temizliği çok daha gelenekseldir. Bu tip yastıklar makinede yıkanmaz. İçerisindeki malzeme çıkartılarak bol suda elle yıkanmalı ve ardından güneşli bir yere serilerek kurutulmalıdır. Sonraki aşama ise malzemenin kabartılması ve yeniden doldurulmasıdır.

Elyaf ve silikon yastık temizliği: Elyaf ve silikon yastık, temizlenmesi en kolay olan yastık türleridir. Her iki yastık türü de çamaşır makinesinde 30 derece sıcaklıkta yıkanarak temizlenebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta her seferinde tek bir yastığın yıkanması ve ardından güneşli bir ortamda güzelce kurutulmasıdır.

Tüm yastıklar için ortak temizlik çözümü

Yastık türü ne olursa olsun, çok çabuk kirlenmesini istemiyorsanız yastığın üzerine üst üste iki veya daha fazla kılıf takmanız iyi bir çözümdür. Böylelikle yastık kılıfı kirlense de kirin yastığa ulaşması çok daha zor olur ve yastık temizliği yapmadan önce yastıklar daha uzun süre kullanılır.

İlginizi Çekebilir

Hastane onaylı randevu nasıl?

Onaylı hastane randevusu ne nasıl alını? MHRS onaylı randevu. Hastaneler onaylı randevu sistemi nasıl çalışıyor. …

Sınırsız Hosting