Ana Sayfa / İlginç / Koli Bandı Makinası Nasıl Kullanılır?

Koli Bandı Makinası Nasıl Kullanılır?

Koli bandımakinası işletmeler için paketlenecek olan ürünlerin kolay ve pratik şekilde kolilerin boyutlarına göre bantlama sağlayan makinalardır. Özellikle iş yoğunluğu yüksek olan üretim yerleri, mağazalar ya da benzeri yerlerde koli bandı makinaları hızlı kullanım sunarak avantaj oluşturmaktadır. Koli bandı makinası kullanımı açısından da kolayca çalışabilmektedir.

Koli bandı makinasıkullanmak için makinada yer alan makara kısmına koli bandı yerleştirilir. Daha sonra ise sertlik ayarlaması yapılır ve makina sap kısmından tutularak rulo kısmı aşağıya değecek şekilde koliye uygulanır. Bu el tipi bantlama makinaları içindir. Otomatik yapıda olan sınai tipi bantlama makinaları için kolinin boyutu ve bantlama yapılacak konum sayısal değerler olarak girilir. Daha sonra otomatik olarak makine bantlama işlemini yapmaktadır.

Koli Bandı Makinası Nedir?

Koli bandı makinası kolileri boyutlarına göre en ve yükseklik ölçümlerini temel alarak kolinin iki tarafını da hızlı bir şekilde bantlama yapan makine çeşididir. Kullanım alanları açısından günümüzde oldukça geniş yelpazede tercih edilmektedir.

Fabrikalar başta olmak üzere ürünlerin paketlenmesi gereken yerlerde zamandan tasarruf etmeyi sağladığı gibi iş gücünü de düşürmektedir. Bu sayede bantlama işlemlerini de pratik şekilde yapmaktadır. Yarı otomatik ve tam otomatik koli bantlama makinaları temelde aynı çalışma sistemine sahiptir ve aralarında çok az süre farkı bulunur. Özellikle büyük fabrikalar gibi alanlarda yoğun iş temposu olduğundan tam otomatik makinalar daha iyi sonuçlar verir.

Koli Bandı Makinası Türleri & Fiyatları

Koli bandı makinası türleri boyutlarına göre farklılık göstermektedir. Koli bandı makinaları sadece bantlama işlemi için kullanılır, kolileme yani ürünleri kolilerin içine yerleştirme gibi amaçlar için kullanılmamaktadır. Model ve marka açısından farklılık gösteren modeller düşük kullanımdan fabrika gibi yüksek kapasiteli alanlara kadar beklentileri en iyi şekilde karşılaması için farklı özellikler taşımaktadır. Koli bandı makinaları sessiz kesime sahiptir ve çalışma sırasında mekanizmasından alınan bandın hızlı bir şekilde koliye yapıştırılmasını ve kesilmesini sağlar.

El tipi koli bantlama makinaları çok basit bir tasarıma sahiptir ve el ile bantlama yapılan yerlere hitap eder. Bu makinaların kullanımında kullanıcı ürünü her koliye göre ayarlar ve kendisi el ile bantlama yaparak kesim işlemini de tamamlar.

Daha seri bantlama için kullanılan ve hem özellik hem de boyut açısından farklı olan koli bantlama makinası modelleri ise giriş kısımlarına gelen kolilerin sistem üzerinden belirlenen ölçülerini baz alarak iki taraflı bantlama işlemini gerçekleştirir. Koli bandı ile böylece çok kısa süreler içerisinde bantlama yapılır ve tüm koliler için de standart bir yapıştırma işlemi tamamlanmış olur.

Makinaların temel olarak çalışma ana malzemeleri ise koli bandına dayanmaktadır. Koli bandının kalitesi ne kadar yüksek olursa yapıştırma da o kadar kolay olacaktır. Koli bandı fiyatları da bu kapsamda yapıştırma gücüne, esnekliğine ve uzunluğuna göre farklılık göstermektedir. Toptan koli bandı alımlarında fiyat daha da düşmektedir.

İlginç yazılar okumayı sevenlere: www.bonabant.com/koli-bandi/

Koli Bandına Nasıl Baskı Yapılır?

Koli bandı makinalarının çalışması için en gerekli malzeme koli bandıdır. Özellikle işletmeler için koli bandına baskı daha estetik ve kurumsal bir görünüm vermektedir. Koli bandına baskı özel olarak baskı makinaları tarafından yapılmaktadır. Bu makinalar önce bandı yapışkanlığını kaybetmeyecek şekilde açmakta, daha sonra banda baskı yapmaktadır. Bu sayede bandın üzerine marka yerleşimi yapmak da mümkün olmaktadır.

Koli Bandı Sarma Makinası Nasıl Çalışır?

Koli bandı sarma makinası bantların istenilen uzunlukta olmaları için çalışmaktadır. Makara sistemine sahip olan makinada paneller üzerinden bütün halde bant akışı sağlanır ve bandın toplam ruloda istenen uzunluğuna göre kesim ve sarma işlemi tamamlanır.

İlginizi Çekebilir

Yadigar Işık öldü

Deprem yardımlarını çalan emniyet müdürü kalp krizinden öldü. Yadigar Işık öldü. Tekirdağ’dan depremin vurduğu Gaziantep’in …

Sınırsız Hosting