Ana Sayfa / Kime Ait / Konut kredisine düşük faiz, 15 yıl vade

Konut kredisine düşük faiz, 15 yıl vade

Konut kredisi yeni faiz oranı. Konut kredisi 0,69 faiz oranı ve 15 yıl vade. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan yeni düzenlemeye göre; sıfır konut alanlar, 15 yıl vade ile 5 milyon TL’ye kadar krediden yararlanabilecek. Çekilen krediye göre, faiz oranları 0,69 ile 0,99 arasında değişim gösterecek.

Konut kredilerinde yeni dönem düşük faiz 15 yıl vade. ‘Yeni Konut Finansman Programı’na ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yayımlanan yeni karar göre; sıfır ev almak isteyen vatandaşlara verilecek olan kredilerde 15 yıl vade uygulanacak ve aynı zamanda 5 milyon TL’ye kadar kredi verilebilecek. Kredi faiz oranları ise 2 milyon TL’ye kadar yüzde 0,69, 2-4 milyon TL arasında yüzde 0,79, 4-5 milyon TL arasına ise yüzde 0,99 olarak uygulanacak.

Bu durumdan önce satışa konu olmamış, yüklenicilerin mülkiyetinde olmak kaydı ile inşaatı yüzde 100 oranında tamamlanmış konutlara, yüklenicilerin mülkiyetinde olan ya da tamamlanınca mülkiyetinin yüklenicilere geçmesi şartı ile birlikte inşaatı devam eden konut projelerine, gerekli izinleri alınmış ve finansmanı kullandıracak bankalarla garanti sözleşmesi imzalanmış olması ve yüklenicilerin mülkiyetinde olan ya da tamamlanınca mülkiyetinin yüklenicilere geçmesi şartıyla inşaatına başlanmamış konut projelerine, sağlanacak finansmanlara katkı sağlanabilecek. Tamamlanma oranı için gayrimenkul değerleme uzmanları tarafından yapılacak değerleme raporu esas alınmış olacak.

ÜÇ BÖLGE BELİRLENDİ

Karar kapsamında ise üç bölge belirlendi. Bunlar; İstanbul 1’inci bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2’nci bölge; 1’inci ve 2’nci bölge dışında kalan iller 3’üncü bölge şeklinde olacak. Kullandırılacak kredilerin miktarları bölgelere göre de uygulanacak.

5 YIL SATIŞ YOK

Satın alınan taşınmazlar, finansmanı sağlayan bankanın talebi ile birlikte bildirilen finansman tarihinden itibaren beş yıl zaman zarfıyla tescilsiz iktisap halleri hariç devir ve temlik edilemeyecek ve satılamayacak, tapuda, satış yapılamayacağı belirtilecek. Süre sonunda belirtme tapu müdürlüğünce resen terkin edilecek. Bu karar kapsamın dahilinde finansmanlara borçlunun temerrüdü nedeniyle icra takip sürecinin başlatılması durumunda bu belirtme finansmanı sağlayan bankanın talebi üzerine terkin edilecek.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Alınabilecek kredilerden 18 yaş ve üstünde olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler faydalanabilecek. Kendi ya da 18 yaş altındaki çocuklarına ait konutu olanlar kredilerden faydalanamayacak. Üzerlerine kayıtlı işyeri veya arsa bulunanlar ise kapsam dışında olacak.

Konut kredileri 31 Aralık 2023 tarihine kadar kullandırılabilecek, Cumhurbaşkanı, bu süreyi 31 Aralık 2024’e kadar uzatmaya yetkili olacak.

İlginizi Çekebilir

iPhone 16 nasıl olacak?

iPhone 16 görüntüleri sızdı. iPhone 16 tasarımı ve tahmini Türkiye satış fiyatı belirlendi. Apple, iPhone …

Sınırsız Hosting