Ana Sayfa / Genel / Konya’da büyük deprem

Konya’da büyük deprem

Konya’da büyük bir deprem meydana geldi. Maraş depreminden sonra bu deprem herkesi korkuttu. Yerin 7 kilometre altında meydana gelen deprem hakkında tüm merak edilenler.

Kaç büyüklüğünde oldu, ne zaman meydana geldi, ölen veya yaralı var mı? Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 18.06’da 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin 7,24 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem konya ve ilçelerinden de hissedildi.
İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir can kaybı, yaralanma veya yıkılan bir yapının olmadığı öğrenildi

AFAD Başkanı Yunus Sezer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Konya ilimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06’da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım” ifadelerine yer verdi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada şöyle konuştu: Türkiye’nin normal depremleri, hiçbir sürprizleri yok. Konya’nın içinden geçen fay var, 5, 5.5 büyüklüğündeki depremleri yaşıyor Konya. Vatandaşlar bunun bilincinde değil. Konya’da eski haritalarda beyaz gösterildiği için. Bu doğru değil. Zaten bölgede çalışan arkadaşlarımız var. Bir 10 sene önce Konya’da bir konferans verdim. Konya deprem tehlikesi olmayan bir il değil. Konya da diğer illerimiz gibi yüksek deprem tehlikesinin olduğu bir il. Öncü deprem, önceden bilinebilen bir şey değil. Bu tür depremlerden sonra büyük bir deprem olursa bu öncüymüş diyoruz. Öncü olduğunu sanmıyorum. Aylar önce bölgede 5.5 büyüklüğünde deprem de oldu. Başka depreleri tetiklemez. Tetikleme konusu abartılıyor. İlişkili faylarda ve büyük depremlerde oluyor bu. Kırılmaya yüz tutmuş, zaten kırılacak bir fay olsa bile tetiklenmesi kolay değil. Yüzde 5’in altında bir ihtimal. Kaldı ki bu deprem büyük bir deprem değil. İzmir’deki depreme gelince bu tür depremler her gün orada kaydediliyor. Ege Bölgesi kıpır kıpır bir bölge.

İlginizi Çekebilir

Fabrikada toplu ilişki

1 kadın 3 erkek toplu ilişki sırasında yakalandı fabrikada. Toplu ilişkinin yaşandığı Kocaeli’deki fabrika. Kocaeli’de …

Sınırsız Hosting