Ana Sayfa / Gündem / Koronayı yok eden kağıt

Koronayı yok eden kağıt

Koronavirüse karşı aşı, ilaç geliştirilmeye çalışılırken bir yandan da alternatif ürünler piyasaya çıkıyor. Koronayı yok eden kağıt üretildi. Çekya’da bilim insanları, yüzeye düşen bakteri ve virüsleri yüzde 99 oranında yok eden özel bir kağıt geliştirdi.

Koronavirüse karşı etkili bir kağıt üretildi. Çekya’da bilim insanlarının geliştirdiği özel bir kağıdın corona virüsü (Covid-19) parçacıklarını yok edebildiği belirtildi. Kağıt, çinko ve gümüş içerikli özel kimyasallarla yapılırken virüsleri, bakterileri ve mayaları öldürdüğü bildirildi.

İnsan cildi için güvenli olduğu söylenen kağıdın yüzeyindeki mikropların yüzde 99’unun bir dakika içinde yok olduğu belirtiliyor.

Yapılan testlerin, 10 dakika içinde bu tür kağıtlara düşen corona partiküllerinin yüzde 70’inin öldüğünü ve 30 dakika içinde tamamen kaybolduğunu gösterdiği ifade edildi.

KORONAYA KARŞI ÜRETİLEN CİHAZ

Daha önce de ABD’de korona virüsü yok eden cihaz geliştirilmiş ve büyük ilgi görmüştü. Koronavirüs aşısının yoğun olarak tartışıldığı bugünlerde sürpriz bir cihaz sahneye çıktı: Nanowave Air

İlginizi Çekebilir

MEB yeni müfredat taslağı

MEB’in yeni müfredat taslağı erişime açıldı. Okul derslerinde konular azaldı, yüzde 35 seyreltme yapıldı. Öğretmen …

Sınırsız Hosting