Ana Sayfa / Genel / Kripto para batıranlar ne yapacak?

Kripto para batıranlar ne yapacak?

Kripto para borsaları kısa zamanda zengin olma, servet yapma deyim yerindeyse kriptozade olma peşinde koşanların oyun alanı oluyor. Ama gerçekler bize gösteriyor ki, zade olmaktan çok zede oluyor bazı yatırımcılar. Türkiye’de son dönemde yaşanan kripto para vurgunu, skandalı adını ne derseniz deyin yaşanan olay, tıpkı geçmişteki, titanzede, bankerzede, emlakzede, Çiftlikbanzede gibi yaklaşık 400 bin insanı kritopzede durumuna düşürdü. 

Evini sattı kripto paraya yatırdı. borç aldı, banka kredisi çekti kripto paraya yatırdı. Kısa zamanda servet yapıp köşeyi dönmek istedi. Ne var ki ola ola zede oldu üstelik tarihe geçerek kriptozede odu. Türkiye’de yaşanan son kripto para skandalı, vurgunu adını ne derseniz deyin Coin vurgunu her yönüyle ders niteliğinde.

Bakın daha bir kaç ay önce dünyanın en zengin adamlarından Bill Gates, kripto paralarla ilgili ne demişti. “Elon’un harcayacak çok fazla parası var ve ortalama bir yatırımcının bilmediği karmaşık finans bilgilerine sahip. Eğer onun gibi milyarder değilseniz, dikkatli olmalısınız” dedi.

Oldular mı dikkatli hayır. Kırmızı geceliğe, süper lüks arabaya kandılar, eldeki avuçtaki darıdan oldular. Sayının 400 bin civarında olduğu söyleniyor. Giden paranın ise 2 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor. Önemli değil bugün 2 yarın 3 bu devran böyle sürüp gider coin olduktan sonra..

HAYALLER REZİDANS  GERÇEKLER İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Kaçan coin büyük olurmuş. yaşanan olay çok acı. Yüzbinlerce insan adeta geleceğini yatırdı kripto paralara. Kazanan da oldu kaybeden de. Ancak son iddia edilen vurgun olayı çok can yakacak gibi. nitekim İstanbul’da bir emlakçının bu olaydan sonra intihar ettiği haberi ajanslara düştü. daha ne acılar yaŞAnacak kimbilir. Ama borçla harçla bu işe girenler büyük para kazanma hayali kuranlar şimdi icra müdürlüklerinden gelecek tebligatları beklemeye başladı bile. çünkü giden paranın gelmesi neredeyse imkansız. çünkü kripto para dünyası merkezi bir sistem değil. ülkelerle yasalarla korunan bir sistem değil. Tamamen devletler üstü ve her an her yerden aktarılabilecek bir meta.

 

“ZADE” OLMAK İSTERKEN OLDUK MU “ZEDE”

Geçmişteki ‘ZEDE’ olayları gösteriyor ki, bir kere gitti gelmesi artık çok zor. Hani bir atasözümüz vara tıpkı bizim görseldeki kullandığımız gibi durum işte aynen ona benziyor.

Peki ne olacak? her yaşanan olay aslında bir ders bir tecrübe. Hani yine atalar demiş ya, bir musibet bin nasihattan iyidir. İşte aynen öyle bir derin bilinmezlik olan kripto para, sanal para dünyasından uzak durmak gerekiyor gerekli bilgi ve belgeleri alıncaya kadar.

Şimdi deneblir ki ee biz para kazanmayalım mı?

Ekonomi yazarı Osman Tığraklı bakın nasıl bir uyarıda bulunuyor. “Kazanın ancak finansal okur yazarlığı öğrenince kazanın. Bu bir tasarruf yöntemidir. Günlük aylık kazancın yatırıldığı bir alan değil. Eğer varsa bir birikiminiz belki bunun yüzde 10’u bilemediniz yüzde 20’sini bu tür platformlarda değerlendirirsiniz. Gidip de ambarda ne varsa yatırılmaz.

Kazan, hep kazan gibi bir durum söz konusu olamaz. Dolayısıyla tasarrufların değerlendirilmesi için yapılacak en akıllı iş bu işin uzmanlarından ciddi, güvenilir kurumlarından profesyonel destek yardım almaktır. Arkadaşım söyledi, dostum tavsiye etti eldekini avuçtakini yatırdım olayı değildir.”

Dolayısıyla umarız yaşanan bu olay bir an önce mağdurların lehine çözülür, paralar geri gelir ve bir daha küresel her türlü oyuncunun yer aldığı bu gibi piyasalara dalmadan önce yüzme öğrenilir.

 

 

İlginizi Çekebilir

Zorlu binasına silahlı saldırı

Zorlu Holding’e silahlı saldırı. İstanbul’da holding binası kurşunlandı. Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına silahla ateş …

Sınırsız Hosting