Ana Sayfa / Kime Ait / Kurban kredi kartıyla alınır mı?

Kurban kredi kartıyla alınır mı?

Kurban kredi kartıyla alınır mı, faiz işleyen kredi kartıyla kurban kesmek caiz mi? Borç para ile kurban kesilir mi, bankadan alınan kredi parasıyla kurban kesilebilir mi vatandaş merak ediyor. Diyanet, kredi kartıyla alınan kurban ile ilgili ne diyor fetva veriyor mu? Diyanet, “Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir?” sorusuna yönelik verdiği fetvada, kurbanlık satışının tek çekim veya vadeli olarak yapılabileceğini açıkladı.

Kurban kredi kartıyla alınabilir mi, bankadan alınan kredi ile kurban kesmek caiz mi? Kredi kartı ve banka kredisi faizli ise kurban kesmek caiz olur mu Diyanet ne diyor?

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık alımıyla ilgili merak edilen sorular da gün yüzüne çıkmaya başladı.

Vatandaşlar her yıl olduğu gibi bu sene de Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’na, “Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir?” diye sordu.

Başkanlık ise konuyla ilgili bir fetva yayınlayarak halkın merakını giderdi.

DİYANET TANE TANE AÇIKLADI

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’ndan konuyla ilgili yayınlanan fetvada, kurbanlık alan şahsın nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabileceği açıklandı.

Diyanet’ten verilen fetvanın tamamı ise şu şekilde:

“Kurban kesmekle mükellef olan şahıs, kurbanlık hayvanı nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabilir. Bu bağlamda bedelin kredi kartıyla ödenmesi kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekir.

“FAİZLİ İŞLEM SEBEBİNDEN SAKINMAK GEREKİR”

İlginizi Çekebilir

Bolu Tüneli 50 gün kapanıyor

Bolu Dağı tünelinin İstanbul istikametine olan bölümü 50 gün süreyle kapatılıyor. Bolu Dağı tüneli uzatma …

Sınırsız Hosting